7 Ιαν 2022

ΕΛΤΑ: Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων

Συναδέλφισσες-οι,

Τις τελευταίες μέρες μας καταγγέλθηκαν απίστευτες πρακτικές που ακολουθούν ορισμένα υπηρεσιακά στελέχη στην κεντρική υπηρεσία. Μάθαμε πως γυρνούν δεξιά και αριστερά και ανάλογα με τις συμπάθειες που έχουν, μοιράζουν υπερωρίες και ...

Σαββατοκύριακα με πληρωμή. Το γεγονός αυτό δημιούργησε αρκετή αναστάτωση στο προσωπικό της κεντρικής υπηρεσίας, καθώς στο άκουσμα αυτών των πρακτικών εξοργίστηκαν. 

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο αριθμός των υπερωριών ανά άτομο ξεπερνά κατά πολύ τα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία σε σημείο που μας κάνει να διερωτόμαστε πως δικαιολογούνται!!!

Πως καταχωρήθηκαν στο σύστημα ¨ΕΡΓΑΝΗ¨ όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχει πλαφόν !!!. 

Εφόσον αυτά που αναφέρονται στις καταγγελίες είναι πραγματικά, τότε μιλάμε για υπαλλήλους δυο ταχυτήτων  σε επίπεδο κεντρικής υπηρεσίας, αλλά και σε ότι αφορά την παραγωγή. Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι στα κέντρα διαλογής δεν αποζημιώνονται τα Σάββατα αλλά δίνονται ρεπό ενώ στα καταστήματα συναλλαγής και τις μονάδες διανομής  καθημερινά κάθονται ώρες πέραν του ωραρίου τους και δεν αποζημιώνονται ούτε λεπτό. 

Φυσικά, για να μην παρεξηγηθούμε, η θέση μας είναι ξεκάθαρη και θα πρέπει όποιος συνάδελφος εργάζεται υπερωριακά να αμείβεται με ότι του αναλογεί, όμως λογικές “έχω το μαχαίρι έχω και το πεπόνι” και ασελγεί στο κουφάρι του οργανισμού που λέγεται ΕΛΤΑ δεν  μας βρίσκουν σύμφωνους. Αναμένουμε από την διοίκηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να σταματήσει τις διακρίσεις και να επικρατήσει δικαιοσύνη!!!