7 Δεκ 2021

Τα e-cargo ποδήλατα αποκτούν «υποστηρικτές». Προοπτικές διαβλέπει η FedEx

Η FedEx Express, θυγατρική της FedEx, παρουσίασε έναν στόλο δεκατριών ηλεκτρονικών ποδηλάτων, ο οποίος λειτουργεί συμπληρωματικά με τον στόλο οχημάτων της εταιρείας στο Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη και το Κέιμπριτζ. Καθώς η εταιρεία σκοπεύει να ....μειώσει τις εκπομπές ρύπων από τις οδικές μεταφορές, η εισαγωγή cargo ποδηλάτων στα αστικά κέντρα είναι ένας τρόπος με τον οποίο η FedEx επιδιώκει να έχει άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η FedEx έχει ήδη εισαγάγει ηλεκτρονικά ποδήλατα στις μόνιμες δραστηριότητές της στο Λονδίνο, τα οποία έχουν αντικαταστήσει πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Εδιμβούργο, Γλασκόβη και Κέιμπριτζ -πόλεις με ισχυρή ποδηλατική κουλτούρα- γίνονται οι επόμενες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που «καλωσορίζουν» τη νέα λειτουργία.

Ο Alun Cornish, διευθύνων σύμβουλος Λειτουργιών της FedEx στην Ευρώπη, δήλωσε: «Τα ηλεκτρικά ποδήλατα φορτίου θα εκπληρώσουν μια βιώσιμη λύση παράδοσης τελευταίου μιλίου για πελάτες, εντός και γύρω, από τα κέντρα του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης και του Cambridge City Centres».

Η FedEx στοχεύει να επιτύχει ουδέτερες εκπομπές άνθρακα παγκοσμίως έως το 2040.

Τον Μάρτιο του 2021, η FedEx ανακοίνωσε τον παγκόσμιο στόχο της, σύμφωνα με τον οποίο το 50% όλων των νέων οχημάτων να είναι ηλεκτρικά έως το 2025.

Β. Βεγιάζη

Πηγή: metaforespress.gr