8 Δεκ 2021

Αλλάζει “σελίδα” ο όμιλος DPDHL, ο Tobias Meyer νέος CEO το 2023

Διοικητικές αλλαγές αναμένεται να φέρει το 2023 στον όμιλο Deutsche Post DHL, καθώς ο Tobias Meyer θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του παρόντος διευθύνοντος συμβούλου της DP DHL, Frank Appel.

Αναλυτικότερα, ο Appel θα συνεχίσει το ....

έργο του στον γερμανικό όμιλο έως τις 4 Μαΐου του 2023, με τον Meyer να παραλαμβάνει τη “σκυτάλη” από εκεί και πέρα.

Η παρούσα απόφαση ελήφθη από το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Post AG, καθώς η σύμβαση του Appel λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2022.

Ο Appel θα συνεχίσει να υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DP DHL μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση το 2023, ενώ στη συνέχεια ο Meyer, θα αναλάβει τα “ηνία” του ομίλου.

Ο Meyer εντάχθηκε στην εταιρεία το 2013 και έχει θητεύσει σε μια μεγάλη γκάμα θέσεων, όπως επικεφαλής Εταιρικής Ανάπτυξης, chief operations officer στην DHL Global Forwarding και διευθυντής Λειτουργιών και Πληροφορικής στην Post & Parcel Germany. Από τον Μάρτιο του 2019, είναι διευθύνων σύμβουλος της Post & Parcel Germany και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DP DHL.

Ως μέρος μιας ομαλής μετάβασης, ο Meyer θα αναλάβει την Corporate Function Global Business Services από τον Appel τον Ιούλιο του 2022 και θα παραδώσει τη θέση του ως CEO της Post & Parcel Γερμανίας στην Nikola Hagleitner, επί του παρόντος chief sales officer της Post & Parcel Γερμανίας.

Επιπλέον, το Εποπτικό Συμβούλιο επέκτεινε τη σύμβαση με τον Oscar de Bok, CEO του τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας της DHL για 5 ακόμη χρόνια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2027.

Πηγή: metaforespress.gr