9 Δεκ 2021

Παπαναστασίου: «Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ Παναιτωλίου»

Με επιστολή προς την Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  εκφράζει την έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής για την υπολειτουργία του καταστήματος στο Παναιτώλιο.

Η επιστολή αναλυτικά:

Προς:

κ. Πολυχρόνη Γριβέα

Προέδρου ΔΣ ΕΛΤΑ ....

Με την παρούσα επιστολή καταθέτω την έντονη ανησυχία, τόσο τη δική μου όσο και της τοπικής κοινωνίας, που προκλήθηκε από πληροφορίες ότι επίκειται το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ  Παναιτωλίου.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί  τους κατοίκους  Παναιτωλίου  αλλά και κατοίκους όμορων Κοινοτήτων. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός μόνο της Κοινότητας Παναιτωλίου ανέρχεται σε 2891 κατοίκους και ο συνολικός πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων σε 6483 κατοίκους. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για μια υπηρεσία πολύτιμη για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου καθώς εξυπηρετεί τη διακίνηση αλληλογραφίας,  πληρωμές συντάξεων και οφειλών Δημοσίου κυρίως ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος θα διαταράξει την καθημερινότητα των δημοτών, καθώς θα αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός των ορίων της Κοινότητας Παναιτωλίου για να εξυπηρετηθούν.  

Η μετακίνηση αυτή θα επιφέρει σημαντικό φόρτο στα καταστήματα Αγρινίου και Καινουργίου, που ήδη εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό δημοτών. Σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι  λόγω πανδημίας κάνει ακόμη πιο αποτρεπτική την προοπτική  κλεισίματος του καταστήματος Παναιτωλίου.

Επιπλέον γίνομαι αποδέκτης πολλών παραπόνων για το συγκεκριμένο κατάστημα που λειτουργεί με έναν μόνο υπάλληλο και ουσιαστικά υπολειτουργεί. Η τοπική  κοινωνία είναι ανάστατη και έτοιμη για  κινητοποιήσεις.

Κύριε Πρόεδρε,

Με κεντρικό γνώμονα  ότι κοινός μας στόχος είναι η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών σας καλώ να φροντίσετε για την  απρόσκοπτη λειτουργία του Καταστήματος.

Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στον αγώνα των κατοίκων και δηλώνω ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Σας ζητώ να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά να μην κλείσει το Κατάστημα  των ΕΛΤΑ Παναιτωλίου.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Πηγή: agriniopress.gr