3 Δεκ 2021

Μαζί με τον ΕΦΚΑ διαλύετε και το ΤΑΠ ΟΤΕ! – Αποστείλαμε επιστολή στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα

 Ανακοίνωση του Παν/νίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ

Ο Σύλλογος μας, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΟΣΕ (Η Ενότητα), απέστειλαν επιστολή στον Διοικητή του ΕΦΚΑ, με την οποία ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση – που …θα τεθεί σε ισχύ στις 27/12 – για οριστική διάλυση του υποκαταστήματος ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι επιμένετε στην απόφαση διάλυσης του τοπικού υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ, που εδρεύει στην οδό Αγ.Κωνσταντίνου 16.

Πρόκειται για υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που είναι «νησίδα» σωστής εξυπηρέτησης για  εξήντα χιλιάδες συναδέλφους, με πολύ θετικά αποτελέσματα ακόμη και στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η ένταξη του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ στην 5η Γενική Διεύθυνση του ΕΦΚΑ και η απόφαση να εξυπηρετούνται πλέον οι εν λόγω συνταξιούχοι από τα κατά τόπους καταστήματα του Ταμείου, θα μεγιστοποιήσει τα προβλήματα. Στον ΕΦΚΑ επικρατεί γενικό μπάχαλο και αυτό το έχουμε διαπιστώσει κάθε φορά που οι συνάδελφοι επιχειρούν να επιλύσουν ένα πρακτικό ζήτημα που τους απασχολεί, χωρίς να λαμβάνουν θετική ανταπόκριση.


Πόσω μάλλον για σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό του επανυπολογισμού, που έχει γίνει με καραμπινάτα λάθη. Αυτό έγινε διότι ο ΕΦΚΑ δεν άντλησε τα στοιχεία από το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο και είχε εκδώσει τις συντάξεις, σύμφωνα με το καταστατικό του.

Τώρα και με την επίσημη διάλυση του ΤΑΠ-ΟΤΕ, καμία πρόσβαση δεν θα υπάρχει σ’ αυτά τα στοιχεία και καμία λύση δεν θα δίνεται στα προβλήματα των ενδιαφερομένων.

Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, αλλά για διάλυσή του, με τη βεβαιότητα ότι και η έκδοση των συντάξεων, θα καθυστερεί και θα προστεθεί σ’ αυτές που εκκρεμούν για χρόνια.




Πηγή: psselta.gr