12 Δεκ 2021

Απαράδεκτη η διοίκηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ

ΕΠΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ 

Τα έργα και ημέρες της διοίκησης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ συνεχίζονται με αποκορύφωμα την τελευταία απαράδεκτη αντιμετώπιση των απεργών υπαλλήλων έργου στις  9  Δεκεμβρίου 2021.

Οι υπάλληλοι είχαν προγραμματισμένη πορεία στα γραφεία της έδρας της εταιρίας με σκοπό να παραδώσουν τα αιτήματά τους στη ....

διοίκηση των Ταχυμεταφορών. 

Από τις πρωινές ώρες παρατάχθηκαν έξω από την έδρα της εταιρίας αστυνομικοί με μια κλούβα των ΜΑΤ και πριν την άφιξη των 50 περίπου διαδηλωτών κατέβασαν τα ρολά με αποτέλεσμα να κλείσουν σαν τα ποντίκια μέσα στο κτήριο 150 περίπου εργαζόμενους. 

Κανείς δεν είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις της διοίκησης και βέβαια δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και ψυχική πίεση στους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα το γεγονός  ότι όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι είχαν εξαφανιστεί. Η διοίκηση είχε την υποχρέωση να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να δώσει οδηγίες πριν βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων. Ευτυχώς που καλέστηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και παρενέβη ώστε να ανοιχθούν άμεσα οι πόρτες και να αποχωρήσουν οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. 

Τόσο πολύ φοβήθηκε η διοίκηση μια αντιπροσωπία εργαζομένων ώστε να αποφασίσει την διακοπή των εργασιών και την αποχώρηση των εργαζομένων από το κτήριο? Υπάρχει αυτή η πολυτέλεια της διακοπής κάθε επιχειρηματικής διαδικασίας? Τόσο σοβαρή ήταν η απειλή των απεργών να παραδώσουν τα αιτήματα τους?

Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στις δημοκρατικές πεποιθήσεις που πιπιλίζουν σαν  καραμέλα όλο αυτό το διάστημα.

Θεωρούμε απαράδεκτη και σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα τη στάση της διοίκησης, η οποία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανεπάρκεια και την απειρία της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μας επιβεβαιώνει την αδιαφορία τους  τόσο για τα εργασιακά δικαιώματα όσο και για την εργασιακή ειρήνη που θα έπρεπε να υπάρχει στην εταιρεία .

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων και θα είμαστε δίπλα τους μέχρι την δικαίωσή τους.