18 Νοε 2021

24ωρη απεργία και κινητοποίηση για τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier στις 29 Νοέμβρη

 Συγκέντρωση στο ΚΔΔ Ρουφ, κινητοποίηση με μοτοπορεία στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ και κατάληξη έξω από το υπ. Εργασίας

Απεργία για τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier προκήρυξε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), μετά από μαζική  σύσκεψη των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει ....

στις 7.30 π.μ. συγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων (ΚΔΔ) ΕΛΤΑ Ρουφ (Δωρίδος 5, Ταύρος) και με μοτοπορεία θα ακολουθήσει κινητοποίηση στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ (Απέλλου 1) και κατάληξη έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου στην εταιρεία ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.α.

Μπροστά στην απεργία θα πραγματοποιηθούν οι εξής εξορμήσεις:

  • Τρίτη 23 Νοέμβρη: ΕΛΤΑ ΚΑΤ Αεροδρομίου 13.00 - 15.00
  • Τετάρτη 24 Νοέμβρη: ΚΔΑ Κρυονερίου ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER 21.00 - 23.00
  • Πέμπτη 25 Νοέμβρη:  ΚΔΔ Ρουφ ΕΛΤΑ COURIER (Δωρίδος 5, Ταύρος ) 7.30 π.μ.
  • Παρασκευή 26 Νοέμβρη: ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER Λέρνορμαν (Λένορμαν και Κωνσταντινουπόλεως,  Αθήνα) 7.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΤΑ σημειώνει: 

«Η ενοικιαζόμενη εργασία είναι στρατηγική επιλογή όλων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων σε όλο τον πλανήτη. Ενοικιαζόμενους εργαζόμενους σήμερα συναντάμε σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πετρέλαια, λιμάνι, καθαριότητα, τουρισμός, επισιτισμός κ.ά.). Είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων γιατί με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μας θέλουν νοικιασμένους, χωρίς κανένα δικαίωμα, απομονωμένους μακριά από τα σωματεία μας και από κάθε μαζική - ζωντανή διαδικασία, με το άγχος και την αβεβαιότητα, με το φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουμε δουλειά. Ψήφισαν το νόμο-έκτρωμα για να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματά μας, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους!» (Διαβάστε εδώ)

Πηγή: 902.gr