3 Νοε 2021

Επενδύσεις άνω του 1 δισ. δολ. από το ταχυδρομείο της Αυστραλίας για την αναβάθμιση του δικτύου του

Επιπλέον 400 εκατ. δολ. σκοπεύει να επενδύσει το ταχυδρομείο της Αυστραλίας (Australia Post) σε νέες εγκαταστάσεις δεμάτων, στόλο και τεχνολογία έως τα μέσα του 2022.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη ...

ζήτηση για ταχυδρομικές υπηρεσίες, ενώ η συνολική επένδυση της Australia Post θα ξεπεράσει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε ορίζοντα τριετίας.

Αναλυτικότερα, αυτή τη στιγμή 5 ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διαλογής δεμάτων βρίσκονται υπό κατασκευή σε Perth, Bayswater, (δυτικό) Sydney, Botany και Tullamarine, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκαν άλλα 4 σε Brisbane, Sydney, Melbourne και Adelaide.

Η Australia Post έχει επίσης δεσμεύσει επιπλέον 20 εκατ. δολ. για την αναβάθμιση συστημάτων σε λύσεις που βασίζονται στο cloud τον επόμενο χρόνο για να βελτιώσει τη σάρωση και την παρακολούθηση δεμάτων στο δίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Australia Post Group, Paul Graham, δήλωσε «είναι σημαντικό η επιχείρηση να συνεχίσει να επενδύει σε μεγάλους κόμβους επεξεργασίας δεμάτων για να συμβαδίσει με την έκρηξη των διαδικτυακών αγορών που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

«Επενδύουμε επίσης στο ήδη εκτεταμένο μας δίκτυο παράδοσης τελευταίου μιλίου -με επιπλέον 31 εκατ. δολάρια για τον νέο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων παράδοσης- που είναι καλύτερα για το περιβάλλον και ασφαλέστερα για τους ανθρώπους μας», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι, η Australia Post είδε τις αγορές μέσω διαδικτύου να αυξάνονται κατά 32% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον οργανισμό να παραδίδει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δέματα την εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr