8 Ιουλ 2021

Τα ΕΛΤΑ Courier μετέφεραν τα 168.277 γραπτά των Πανελλαδικών από τα σχολεία στα βαθμολογικά κέντρα

Για 15η χρονιά η ΕΛΤΑ Courier ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα σχολεία και τους βαθμολογητές, μεταφέροντας με ασφάλεια, ταχύτητα και εμπιστευτικότητα τα γραπτά από τα εξεταστικά κέντρα όλης της Ελλάδας και συμβάλλοντας από τη δική της πλευρά στην ολοκλήρωση της ...κορυφαίας διαδικασίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Η ΕΛΤΑ Courier, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, μετέφερε συνολικά τα 168.277 γραπτά μαθητών από τα εξεταστικά προς τα βαθμολογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα όπου ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η βαθμολόγηση των γραπτών, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Με την ίδια εμπιστευτικότητα και ασφάλεια, η ΕΛΤΑ Courier έχει αναλάβει να αποστείλει τις τελικές εκτυπώσεις με τις βαθμολογίες των εξεταζομένων, από τα βαθμολογικά κέντρα, οι οποίες θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Γι' αυτήν την εξαιρετικά σημαντική αποστολή της μεταφοράς των γραπτών, η ΕΛΤΑ Courier έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα 120 ατόμων, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πρόκειται για μια ομάδα εργαζομένων ειδικών αποστολών με μεγάλη εμπειρία και εξοικείωση στις απαιτήσεις του έργου, οι οποίοι έχουν τις ικανότητες να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου απαιτήθηκαν 816 επείγοντα αυθημερόν δρομολόγια και μεταφέρθηκαν συνολικά 3.731 δέματα.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραπτά διακινούνται με μυστικότητα και με παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη διαδικασία της μεταφοράς και της παράδοσης στα βαθμολογικά κέντρα. Επιπλέον θα πρέπει να επισημανθεί ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι στη χρονική της διάρκεια σημειώθηκαν δύο μεγάλης εμβέλειας πανελλαδικές απεργίες. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την ιδιάζουσα αυτή κατάσταση η ΕΛΤΑ Courier ενεργοποίησε έκτακτο σχεδιασμό ώστε τα γραπτά, ιδιαίτερα από νησιά, να μεταφερθούν με αεροσκάφη αντί πλοίων, ώστε να φτάσουν εγκαίρως στα βαθμολογικά κέντρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr