14 Ιουλ 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΔΗΓΩΝ – ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                 

ΟΔΗΓΩΝ – ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ              

Αθήνα: 12 /07/ 2021                                            

Αρ.Πρωτ. :585

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες, με λύπη μας παρακολουθούμε τη Διοίκηση να μην έχει ακόμη προβεί σε προσλήψεις οι οποίες είναι αναγκαίες για τον κλάδο μας, μετά από τα κενά που δημιούργησε η Εθελούσια Έξοδος , τα οποία προκαλούν δυστοκία στη κανονική ροή και χορήγηση αδειών, όπως και  στο προγραμματισμό που ο κάθε ένας από εμάς θέλει να κάνει.... Εδώ να υπερθεματίσουμε και να τονίσουμε ότι η διοίκηση είχε στη διάθεση της όλο το χρονικό διάστημα (4 και πλέων μηνών) για να προβεί σε αυτή την αναπλήρωση, καθώς και ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών.

Έπειτα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, που δώσαμε όλοι μας τον καλύτερο εαυτό μας, απέναντι στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ξεκούραση των συναδέλφων, καθώς και απόλυτη τήρηση των όσων ο νόμος και το ΣΕΠΕ προβλέπει για την καλοκαιρινή άδεια και την χορήγηση αυτής.

Καλούμε τους διοικούντες έστω και τώρα να βρουν τον χρόνο να κάνουν τα αυτονόητα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που προκύπτει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των συναδέλφων και να μην ξοδεύουν σε άνευ ουσίας πράγματα, προς τέρψη των εντυπώσεων, όλο τους τον χρόνο. 

Να παραμερίσουν τις τιμωρητικές διαθέσεις τους, για να ικανοποιούν τα θέλω συγκεκριμένων συνδικαλιστών, οι οποίοι απροκάλυπτα τάσσονται κατά του ίδιου του συλλόγου μας (που υποτίθεται εκπροσωπούν), απαιτώντας μάλιστα τη μη ύπαρξη του σωματείου μας και τη διάλυσή του. Αν πιστεύουν ότι θα τους επιτρέψουμε να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη των συναδέλφων, προσπαθώντας να ορίσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους πλανώνται πλάνην οικτράν. Καλό είναι να κατανοήσουν ότι δεν απευθύνονται σε “ηλίθιους” και να περιοριστούν καθαρά στο να ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ισονομίας και ισοκατανομής. 

Ειδάλλως, θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά από όπου και αν αυτή προέρχεται και θα προβούμε σε καταγγελίες με ονοματεπώνυμο, εάν κάποιοι δεν συμμορφωθούν. Κανείς δεν ορίζει την τύχη ενός ολόκληρου κλάδου, ανάλογα με την κομματική ταυτότητα που εξυπηρετεί. 

Θεμιτό θα ήταν δε να μην έχουν κάποιοι, ως μια και μόνη προτεραιότητα και αυτοσκοπό, την είσοδο εργολάβων στην εκτέλεση των δρομολογίων, καθώς όπως έχουμε ήδη αποδείξει στο πέρασμα των ετών οι αντοχές μας και η μαχητικότητά μας είναι ανεξάντλητες.

                                                                       

               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ