23 Ιουν 2021

Απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει “Prime Day” από τους εργαζόμενους της Amazon στη Γερμανία

Κάλεσμα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απεύθυνε το γερμανικό σωματείο Ver.di στους εργαζόμενους της Amazon, μια κίνηση που θα πέσει χρονικά με τον εορτασμό της “Prime Day”.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους της Amazon σε ...

επτά αποθηκευτικούς χώρους να κατέλθουν σε τριήμερη απεργία ζητώντας -γι’ ακόμη μια φορά- καλύτερες συνθήκες εργασίας και μεγαλύτερες αμοιβές.

«Οι εργαζόμενοι στα κέντρα παραγγελιοληψίας έχουν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των πελατών για άμεση παραλαβή, χωρίς όμως να μην κερδίσουν ένα σεντς περισσότερο για τον επιπλέον εντατικοποιημένο φόρτο εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σωματείου Orhan Akman.

Μπαράζ απεργιών από το 2013

Σημειωτέων, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Amazon στην Ευρώπη, ενώ το Ver.di διοργανώνει απεργίες κατά του λιανεμπορικού κολοσσού από το 2013 για να διαμαρτυρηθεί για τις χαμηλές αμοιβές και τις κακές συνθήκες εργασίας.

Πάντως, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Amazon δήλωσε ότι θα εγγυηθεί για έναν αρχικό μισθό στους εργαζόμενους στη Γερμανία που θα φτάνει τα 12 ευρώ την ώρα από τον προσεχή Ιούλιο και ο οποίος θα ανέλθει σε τουλάχιστον 12,50 ευρώ την ώρα το φθινόπωρο του 2022.

Β. Βεγιάζη

Πηγή: https://www.metaforespress.gr