15 Οκτ 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ & ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συναδέλφισσες-οι,

Κάνοντας ανασκόπηση της τριετίας που μας πέρασε, από το συνέδριο του 2017 μέχρι το πρόσφατο του 2020, η παράταξή μας είναι η πλέον κερδισμένη και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. 

Με δεδομένο ότι, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μειώθηκαν αισθητά αυτή την ...

τριετία, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά και οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΠΟΣΤ (αφού κάθε 40 εργαζόμενους εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος), κατά συνέπεια όλες οι παρατάξεις είχαν απώλειες, εκτός από την ΠΑΚ-ΕΛΤΑ. Η παράταξη μας ήταν η μόνη που αύξησε τον αριθμό των αντιπροσώπων της στο συνέδριο της ομοσπονδίας μας, τα μέλη της στο Δ.Σ. της ΠΟΣΤ και διπλασίασε τα μέλη της στην Εκτελεστική Επιτροπή. 

Φυσικά, για να το κατορθώσουμε αυτό περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, καθώς ο πόλεμος που δεχθήκαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν ανελέητος και απίστευτος και πολλές φορές παντελώς ανήθικος. Οι μυστικές συμφωνίες και οι υπόγειες συνεργασίες των άλλων παρατάξεων σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων ήταν σύνηθες φαινόμενο και είχε σαν μοναδικό σκοπό της συρρίκνωση της παράταξής μας. 

Κάτι αντίστοιχο, συνέβη και στο συνέδριο, με  στόχο να μην κατακτήσει η παράταξή μας τη θέση για την εκπροσώπηση στην ΓΣΕΕ. Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών, οι συνάδελφοι μας στήριξαν, μας έδειξαν εμπιστοσύνη και δεν κατόρθωσαν να φέρουν σε πέρας τον σχεδιασμό τους. 

Τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της ανοδικής πορείας φάνηκαν ήδη από τις εκλογές για την κοινωνικοποίηση και την εκπροσώπηση του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, όπου οι συνάδελφοι μας έδωσαν τέτοια ποσοστά ανακηρύσσοντάς μας δεύτερη δύναμη.  Μια δεύτερη θέση που  κατορθώσαμε να διατηρήσουμε και στο συνέδριο της ΠΟΣΤ, αλλά και στο ΔΣ και την εκτελεστική επιτροπή. 

Όλες αυτές τις επιτυχίες φυσικά δεν θα τις είχαμε καταφέρει χωρίς την στήριξη και την  συμπαράσταση των συναδέλφων αλλά και την ομαδική και μεθοδική δουλειά όλων των μελών της παράταξης. 

Για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών με επιτυχία, ώστε να πάμε ακόμα καλύτερα, βάλαμε σαν στόχο την προσφορά σε όλους τους συναδέλφους καλύτερων συνδικαλιστικών υπηρεσιών την υλοποίηση νέων ιδεών, οι οποίες εκφράζουν το σύνολο της παράταξης μας. Έτσι λοιπόν πήραμε αποφάσεις κατά την διάρκεια του 35ου  συνεδρίου για δράσεις και στόχους που θα υλοποιήσουμε άμεσα. 

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η καλύτερη, πληρέστερη, άμεση και έγκυρη ενημέρωση, αλλά και  η συχνή επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας,  κάτι που λείπει στις μέρες μας και φαίνεται από την δίψα για ενημέρωση που εκφράζουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι καθημερινά. Για τον λόγο αυτό, έδω και μία εβδομάδα έχουμε υιοθετήσει επίσημα τις τηλεενημερώσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών στελεχών μας, με στόχο να ενταχθεί στην πορεία οποιοσδήποτε συνέδελφος θέλει να ενημερώνεται. Φυσικά για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί η συνδρομή και η προσπάθεια όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής με camera ή κινητό smart phone  για να μπορεί να υποστηρίξει τις λειτουργίες που απαιτεί η συγκεκριμένη διαδικασία. 

Σε πρώτη φάση θα πρέπει όποια ή όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, να στείλει το προσωπικό του email στο pakelta2008@gmail.com για να του σταλούν οδηγίες με τα σχετικά βήματα που  θα πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συναδέλφισσες-οι,

Η παράταξή μας προσπαθεί και προσαρμόζεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα δεδομένα της εποχής, εκφράζει νέες ιδέες και προσπαθεί σίγουρα για το καλύτερο. Στα πλαίσια όσων αναφέραμε οφείλεται και η συνεχής ανανέωση σε πρόσωπα και στελέχη σε ποσοστά που αγγίζουν το 60% με στόχο να υπάρχει φρεσκάδα και όρεξη για δουλειά. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η νέα οργανωτική δομή η οποία θα  διευκολύνει τους συναδέλφους να γνωρίζουν σε ποιον θα απευθύνονται για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. 

Οι επόμενες μέρες και μήνες θα είναι καθοριστικοί για την τύχη και το μέλλον του οργανισμού αλλά και των θέσεων εργασίας μας, γι’ αυτό δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος και δε χωρούν κομματικές αποχρώσεις στον αγώνα που θα κληθούμε να δώσουμε για ένα καλύτερο μέλλον του οργανισμού μας, ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. 

Θα επαναλάβουμε, για ακόμη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε, μας στηρίζετε και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε.

 Ανυπομονούμε να επικοινωνήσετε και να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας.