15 Οκτ 2020

Π. Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ: Καταθέσαμε υπόμνημα στο υπουργείο Εργασίας για το επικουρικό μας

Η Διοίκηση του Συλλόγου επαναδιατύπωσε, επισήμως, το αίτημά της για ένταξη του επικουρικού των συνταξιούχων ταχυδρομικών προ του νόμου Κατρούγκαλου, στον υπολογισμό που γίνεται για όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ. Μέσω υπομνήματος που κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στον υφυπουργό ....Παναγιώτη Τσακλόγλου, ζήτησε ξανά τη άμεση διευθέτηση του θέματος.

Το υπόμνημα παραδόθηκε στους άνωθεν υπουργούς, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί τους οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων (Σ.Ε.Α), μετά το Συλλαλητήριο που διεξήχθη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 8/10/2020.

Το υπόμνημα που καταθέσαμε στον υπουργό Εργασίας και στον υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Αιτούμαστε την ένταξη του επικουρικού των συνταξιούχων ταχυδρομικών προ του νόμου Κατρούγκαλου, στον υπολογισμό  που γίνεται για όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ.

Οι εισφορές των συνταξιούχων μας, παλιών και νέων, ήταν ίδιες (3% για τον εργαζόμενο και 3% για τον εργοδότη), ωστόσο  οι απολαβές τους από την επικουρική σύνταξη, δεν είναι ισόποσες, αδικώντας κατάφορα τους προ το νόμου Κατρούγκαλου συνταξιούχους.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση ισοδυναμεί με κατάφορη αδικία για χιλιάδες συνταξιούχους ταχυδρομικούς, καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, της ισονομίας αλλά και της αναλογικότητας, που είναι βασικός «κανόνας» του ασφαλιστικού συστήματος.

Με δεδομένο ότι όλοι, παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, «ανήκουμε» στο ΕΤΕΑΕΠ, ζητάμε να ενταχθεί η επικουρική σύνταξη όλων των συνταξιούχων του ΕΛΤΑ στο Ενιαίο Ταμείο και να υπολογίζεται όπως συμβαίνει μ’ όλες τις επικουρικές συντάξεις.

Κύριε υπουργέ,

Με τη βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα δοθεί λύση στο πρόβλημά μας, σας ευχαριστούμε, εκφράζοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητά μας για τυχόν διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                       Τάσος Γεωργιάδης


ΠΗΓΗ: www.psselta.gr