1 Οκτ 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 35ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΤ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

Συναδέλφισσες-οι,

Ολοκληρώθηκε  το 35ο εκλογοαπολογιστικο πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΣΤ,

το οποίο έλαβε χώρα στα Ιωάννινα, σε ένα ιδιαίτερο και πρωτοφανή κλίμα ,σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι  παρά τις δυσκολίες που επέφερε η έλευση της πανδημίας, πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και τηρήθηκαν πιστά τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής σύμφωνα με τα όσα ....προβλέπονται για τον covid – 19.

 

 Στα πλαίσια του συνεδρίου υπήρξε παρουσίαση για τα γεγονότα της απεργίας των “Τριατατικών” στην περίοδο της κατοχής και η τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της ΠΟΣΤ κ. Βερβεσού Δημήτρη για τα τρέχοντα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη(αποζημίωση, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κ.α.). Στις εργασίες του συνεδρίου  όλες οι παρατάξεις εξέφρασαν τις θέσεις τους, ανέλυσαν τα προβλήματα και πρότειναν λύσεις.  Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την  έναρξη της διαδικασίας του συνεδρίου, δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά ούτε και από την πλευρά της Διοίκησης όπως είθισται σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ πιθανόν να είναι και ένα μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα στις διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η απουσία από πλευράς κυβέρνησης και Διοίκησης  στο συνέδριο με το πρόσχημα του covid – 19, σχολιάστηκε αρνητικά. Τονίστηκε δε ότι αν πραγματικά ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ή χαιρετισμό θα μπορούσε να το κάνει με πολλούς τρόπους (έστω και ηλεκτρονικά).

 

Σε γενικές γραμμές δεν παρατηρήθηκαν ευτράπελα αλλά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Έκπληξη προκαλεί η διάσπαση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ σε δυο κομμάτια αλλά και η στήριξη της ΔΑΚ ανοικτά στην ψηφοφορία για την ΓΣΕΕ, όπου δεν ψήφισε το δικό της ψηφοδέλτιο και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Η αλήθεια είναι ότι συνηθίζεται στις διαδικασίες των εκλογών να υπάρχουν μετακινήσεις ή απώλειες μεταξύ συνέδρων αλλά το να μην βρουν ούτε την ψήφο τους συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά!!!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι συνδυασμοί που πήραν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες:

 

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΨΗΦΟΙ για Δ.Σ

ΕΔΡΕΣ  ΔΣ

ΨΗΦΟΙ ΓΣΕΕ

ΕΔΡΕΣ  ΓΣΕΕ

ΠΑΣΚΕ

76

20

77

4

ΠΑΚ

19

5

19

0

ΔΑΚΕ-ΕΛ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ

18

4

17

0

ΔΑΚΕ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ

11

3

22

1

ΔΑΚ

11

3

0

0

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

3

0

3

0

ΣΥΝΟΛΟ

138

35

138

5

 

Με την ολοκλήρωση του 35ου  Συνεδρίου μπορούμε να πούμε ότι η παράταξή μας για ακόμη μια φορά είναι σίγουρα κερδισμένη καθώς είναι η μόνη που αύξησε τις δυνάμεις της σε σχέση με όλες τις άλλες παρατάξεις. Αυτό οφείλεται καθαρά στην εμπιστοσύνη και εκτίμηση που μας έδειξαν μέσα στην τριετία οι συνάδελφοι ,επιλέγοντας εμάς για να τους εκπροσωπούμε. Θα θέλαμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για το ταχυδρομείο και το προσωπικό του.