28 Μαρ 2018

Ν. Παππάς: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι σταθερή, αλλά και ότι λύνει προβλήματα δεκαετιών»

«Οι πρόωρες εκλογές αποτελούν διακαή πόθο όσων υπηρετούν μια προοπτική που φαντάζει πλέον πολύ μακρινή, αυτή της "αριστερής παρένθεσης". Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, όχι μόνο ότι είναι σταθερή, αλλά και ότι έχει τη δυνατότητα να λύνει ...
προβλήματα δεκαετιών» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Alpha Θεσσαλονίκης.

 
Όπως πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και η συνολική ανάκαμψη της χώρας σηματοδοτείται και από το γεγονός ότι έχουμε πολιτική σταθερότητα».
«Πραγματοποιούμε τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια για να σχεδιάσουμε, με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, το μέλλον» σημείωσε ο υπουργός σχετικά με τη συνεδριακή δράση του κόμματος, ενώ μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του και πιο συγκεκριμένα, την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, τόνισε: «Ως υπουργείο, δρομολογούμε ένα έργο, το οποίο θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να έχουν διαλειτουργικότητα. Θα πηγαίνει, δηλαδή, ο πολίτης για εξετάσεις και δεν θα χρειάζεται να αναζητά παλαιότερα έγγραφα, καθώς θα υπάρχει το ψηφιακό αρχείο του κάθε ασθενή. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε εξέλιξη [...] Σε λίγες ημέρες θα προκηρυχθεί το έργο για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, ώστε όλοι οι υπάλληλοι να διαχειρίζονται τα έγγραφά τους ηλεκτρονικά και να υπογράφουν ψηφιακά, κάτι που γίνεται ήδη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης».
Μιλώντας για την ίδρυση του διαστημικού Οργανισμού ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο του χάρτη, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη να αναπτύξει δικές της υπηρεσίες παρατήρησης Γης για θέματα σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας. Παράλληλα, τα πανεπιστήμιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μικροδορυφόρους από την αρχή μέχρι το τέλος». Αναφέροντας μερικά από τα πλεονεκτήματα χρήσης του διαστήματος, σημείωσε ότι «η ευφυής γεωργία μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πρωτογενής παραγωγή, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων 30% ως 45%. Πρόκειται για μια επαναστατικού τύπου αλλαγή στην πρωτογενή παραγωγή».
«Το 2018 θα είναι μια σημαντική χρονιά. Ήδη, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει "κλειδώσει" 230 εκατ. ευρώ για έργα ψηφιακής πολιτικής, τα οποία θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την παραγωγή, τη λειτουργία του Δημοσίου και τη σχέση του πολίτη με το Δημόσιο» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως ξέρει και μπορεί να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Η Πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει πως οι νέες τεχνολογίες θα διαχυθούν με τρόπο αποτελεσματικό και ότι θα φτάσουν σε κάθε πολίτη της χώρας».
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε και στην κάλυψη των «λευκών περιοχών» της χώρας (σ.σ. τηλεοπτικό σήμα), λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. «Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε οι νέες τεχνολογίες να έχουν και επάρκεια και δίκτυα που θα μπορούν να καλύψουν περιοχές, που δεν κάλυψε ο ιδιωτικός τομέας, κάτι που έγινε και με το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Θυμίζουμε ότι 400 ως 500 χιλιάδες πολίτες έχουν μείνει χωρίς τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση».
Σχετικά με το νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο, επανέλαβε ότι «η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα γίνει σταδιακά. Όποιος σταθμός έχει πρόγραμμα και περιεχόμενο δεν θα πρέπει να ανησυχεί. Δεν θα υπάρχει διαγωνισμός τύπου τηλεοπτικών αδειών, καθώς στο ραδιοφωνικό τοπίο το φάσμα είναι μεγάλο και όλοι μπορούν να διεκδικήσουν άδεια».
Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην παρουσίαση, στο υπουργείο, του πλαισίου κινήτρων για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι μεγάλο: «Πλέον, η χώρα μας, πέρα από το ανάγλυφό της, έχει και τα οικονομικά και πολιτικά κίνητρα για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Ήδη, για τον σκοπό αυτόν, έχουμε εξασφαλίσει 75 εκατ. ευρώ μόνο για φέτος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:https://left.gr