3 Οκτ 2017

Σχηματισμό κυβέρνησης ζητούν τα γερμανικά συνδικάτα

Έκκληση για έναν όσο το δυνατόν ταχύτερο σχηματισμό κυβέρνησης απευθύνει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB). Σε συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο επικεφαλής του DGB Ράινερ Χόφμαν τονίζει ότι ...
«η Γερμανία δεν αντέχει τη στασιμότητα. Οφείλουν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη», όπως αναφέρει η DW.
Αισιόδοξος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εμφανίζεται την ίδια στιγμή ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Μιλώντας στην εφημερίδα Bild συστήνει «ψυχραιμία. Θα βρεθεί ένας δρόμος, διότι η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση».
Στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού Συντηρητικών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων τόνισε: «Ένας τέτοιος συνασπισμός δεν διασφαλίζει προοπτικές στους εργαζομένους, οι οποίοι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με στασιμότητα ή ακόμα και οπισθοδρόμηση». Εξηγώντας ο Ράινερ Χόφμαν πρόσθεσε ότι στο προοίμιο των διαπραγματεύσεων «οι Φιλελεύθεροι ζητούν εξαιρέσεις στο θεσμικά κατοχυρωμένο ωρομίσθιο και αραιότερη καταγραφή των ωρών εργασίας.
Το προεκλογικό σύνθημα της Α. Μέρκελ ότι «ζούμε καλά στη Γερμανία» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο γερμανός συνδικαλιστής για να προσθέσει ότι «το διαδεδομένο κλίμα ανασφάλειας στη Γερμανία, οδήγησε, παρά την σταθερότητα της οικονομίας και της απασχόλησης, σε άνοδο των ψήφων διαμαρτυρίας και ενίσχυση του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr