2 Οκτ 2017

Οριστική Απόφαση: «Δεν είναι δάσος η έκταση 37 στρεμμάτων στο Ελληνικό»

Η αρμόδια Επιτροπή αναιρέσεων έκανε δεκτή την προσφυγή της «Ελληνικό ΑΕ», αποχαρακτηρίζοντας τα  37 στρέμματα που είχαν χαρακτηριστεί από τον δασάρχη Πειραιά ως δασικά.
Ειδικότερα η επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων της ...
αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την ένσταση της Ελληνικό ΑΕ κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά με την οποία 37 στρέμματα περίπου της έκτασης θεωρούντο δασική περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες.
Με την εν λόγω απόφαση κλείνει ένα από τα δύο βασικά ζητήματα για την επένδυση στο Ελληνικό. Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη συνεδριάζει και το ΚΑΣ, το οποίο θα αποφασίσει  για τα αρχαία στην περιοχή και την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Σημειώνεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει επισημάνει, «η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου που επιβάλλει το άρθρο 12 του Αρχαιολογικού Νόμου, δεν αποτελεί κήρυξη αδόμητης ζώνης απολύτου προστασίας Α, ούτε ζώνης Β δόμησης με όρους, ούτε βέβαια χαρακτηρισμό της περιοχής ως οργανωμένου και επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου». Πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμποδίζεται η έγκριση ή η εκτέλεση έργου και μάλιστα μεγάλου.
Πηγή: http://tvxs.gr