1 Σεπ 2017

Αισιόδοξο δημοσίευμα των Financial Times για την ελληνική οικονομία

Θετικά αποτιμούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση, καθώς επισημαίνουν πως η ανάκαμψή της συνεχίζεται. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο: «Ταχύτερη ανάπτυξη και αισιόδοξοι παραγωγοί στον μεταποιητικό τομέα: ...
Η ελληνική ανάκαμψη συνεχίζεται».
Τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε ταχύτερα στο πρώτο εξάμηνο από ό,τι θεωρείτο πριν, ενώ μία έρευνα για τον ιδιωτικό τομέα έδειξε ότι η δυναμική συνεχίσθηκε στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνεται στο δημοσίευμα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αρχικές εκτιμήσεις υποδήλωναν ότι η οικονομία είχε επανέλθει σε ύφεση στην αρχή του έτους, αλλά τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκαν ανοδικά για δεύτερη φορά την Παρασκευή», αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times και υπογραμμίζεται ότι «η τελευταία έρευνα της IHS Markit για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις κατέγραψε τα ισχυρότερα αποτελέσματα εννέα ετών». Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέγραψαν «τον υψηλότερο ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας για περισσότερο από 17 χρόνια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr