10 Σεπ 2017

Συναγερμός στη Φλόριντα - Ενισχύθηκε ο φονικός κυκλώνας Ίρμα

Ενισχυμένος εκ νέου πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα. Από την κατηγορία 3 αναβαθμίστηκε και πάλι σε κυκλώνα κατηγορίας 4 και αναμένεται να πλήξει τα νησιά Κι Γουέστ και τα ηπειρωτικά τις επόμενες ώρες με ισχυρούς ανέμους και ...
σφοδρές βροχοπτώσεις.
Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (ΝHC) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "η ταχύτητα του κυκλώνα είναι περίπου 210 χλμ/ώρα. Ο Ίρμα αναμένεται να ενισχυθεί λίγο περισσότερο όσο πλησιάζει τα Στενά της Φλόριντα και θα παραμείνει ισχυρός κυκλώνας όσο πλησιάζει τα νησιά Φλόριντα Κις και τη δυτική ακτή της Φλόριντα".
Τα μεσάνυχτα ο κυκλώνας βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κι Γουέστ και κινούνταν με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ. Ο Ίρμα που άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς στην Καραϊβική, θεωρούνταν ότι θα μπορούσε να απειλήσει ζωές και στη Φλόριντα και να προκαλέσει φυσική καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, αποδυναμώθηκε καθώς περνούσε από την Κούβα και ενισχύθηκε και πάλι στη συνέχεια.
Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και ώρες να πλήττουν το Κι Γουέστ. Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει τουλάχιστον 50 εκ. πάνω από το κανονικό. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 7 το απόγευμα. Περίπου 280.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οι 29.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά Κις.
Σε επιφυλακή για τον κυκλώνα έχουν τεθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια, ανάμεσα τους και η Ατλάντα.

Δείτε video (εδώ)