28 Σεπ 2017

Κατηγορηματικό "όχι" του Τσακαλώτου για την εξαγορά των δανείων από τους δανειολήπτες

Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει από τους πιστωτές μας να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στην τιμή που θέλουν να τα εξαγοράσουν τα funds, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών,...
Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την παρέμβαση της Realnews της Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος είπε: "Δεν θα το θέσω (στους δανειστές μας), γιατί δεν είναι λογικό", σημειώνοντας ότι κανείς δανειολήπτης δεν θα πήγαινε να διαπραγματευθεί με την τράπεζα, περιμένοντας τη χαμηλότερη τιμή που θα έδιναν τα funds.  
Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του στη Realnews της Κυριακής πρόεδροι φορέων της αγοράς και νομικοί υποστήριζαν την ανάγκη να δοθεί στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, κυρίως στεγαστικών δανείων, η δυνατότητα να αγοράσουν στην τιμή που προσφέρουν τα funds το «κόκκινο» δάνειό τους από την τράπεζα, πριν αυτή το πουλήσει σε κάποιο fund ή εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Καλούσαν μάλιστα την κυβέρνηση να αλλάξει τον σχετικό νόμο και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου αλλά και άλλων χωρών, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, που προσπαθούν εκ των υστέρων να βάλουν όρια στα ξένα funds. 

Πηγή: http://www.enikos.gr