25 Ιουλ 2017

Οκτώ μετάλλια στο Λονδίνο κατέκτησε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

Με οκτώ μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα ξημερώματα από το Λονδίνο οι αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου. Η Ελλάδα με δύο χρυσά μετάλλια, τρία ασημένια και τρία χάλκινα, ...
κατέλαβε την 22η θέση μεταξύ των 66 χωρών που κέρδισαν έστω και ένα μετάλλιο στη διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος αθλητές από 93 χώρες.
Ο ΟΠΑΠ, Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής,  υποστηρίζει με υπερηφάνεια τους Έλληνες αθλητές σε όλες τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από το 2011.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ο Μιχάλης Σεΐτης πήρε δύο μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό και ένα ασημένιο, στα 400 μέτρα και 200 μέτρα αντίστοιχα. Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο με νέο ρεκόρ αγώνων. Ασημένια μετάλλια πήραν η Μαρία Σταματουλά και ο Χρήστος Κουτούλιας στη σφαίρα και το τριπλούν αντίστοιχα. Χάλκινα μετάλλια στη σφαιροβολία κατέκτησαν η Ζωή Μαντούδη, η Ανθή Λιάγκου και ο Δημήτρης Ζησίδης.
Ο Γιάννης Σεβδικαλής κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ43 με επίδοση 6,21 μέτρα.
Η Ελλάδα έχει κερδίσει συνολικά 61 μετάλλια στη διοργάνωση από το 1998, και συγκεκριμένα 15 χρυσά, 21 ασημένια και 25 χάλκινα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr