20 Ιουν 2017

Ανάβει «φωτιές» λίστα με ρουσφέτια στο Ερρίκος Ντυνάν

Φωτιές άναψε η «λίστα ρουσφετιών» που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ανδρέα Μαρτίνη για όσα συνέβαιναν στο Ερρίκος Ντυνάν. Η λίστα παραδόθηκε, αλλά ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης εκτίμησε πως δεν μπορεί να ...
χρησιμοποιηθεί γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θέματα που άπτονται υγείας».
Ωστόσο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μέλος της επιτροπής, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια λίστα με πρόσωπα για συγκεκριμένους διορισμούς.
«Έτσι μάζευε ο ΚΟΥΛΗΣ τους ψήφους... Πρόκειται για ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ; Από το ΝΤΥΝΑΝ άλλος έπαιρνε βιδανιο (δάνειο ήθελε να γράψει), άλλος διορισμούς, άλλος δουλειές κ.α.», έγραψε ο Νίκος Νικολόπουλος στο Twitter. 
Ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν επιβεβαίωσε τη λίστα, αλλά ούτε και τη διέψευσε. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ένα έγγραφο που δεν έχει την υπογραφή μου», είπε μεταξύ άλλων. 
Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου κάλεσε την Εξεταστική να ζητήσει από τις αρχές το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σειράς προσώπων: των διορισμένων πρώην στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ. 
Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Λιαρόπουλου, Αυγερινού, Χαραμή, και Καϋμενάκη, του Κολαϊτη και των στελεχών της ΔΟΥ Κηφισιάς, της Μπερετάνου, του Γιαννίκου και του Παπαγεωργίου που έκαναν μαζί όλους τους ελέγχους, του Χαραμή και του Λιαρόπουλου, του συνδικαλιστή Πανταζόπουλου, του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγγάρη που ήταν μέλη της επιτροπής προμηθειών.
Εντύπωση προκάλεσε μεταξύ άλλων η «εξαφάνιση» του ημερολογίου της ιδιαιτέρας του Μαρτίνη, Ειρήνης Δαγκωνάκη. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι ζήτησε το ημερολόγιο από το Ντυνάν και ότι διέγραψε μία «περίεργη τροχιά», καθώς από το Ντυνάν βρέθηκε στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ που έχει αγοράσει το νοσοκομείο στον πλειστηριασμό του 2014. Ο Αντ. Μπαλωμενάκης είπε ότι η Ειρ. Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο.
«Τιμή να σε βρίζει ο Γεωργιάδης, ξεχνάει ο Σαμαράς»
Ο Ανδρέας Μαρτίνης απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά μετά τις καταγγελίες που έκανε σχετικά με το ρόλο τους στην κατάρρευση του Ερρίκος Ντυνάν, τόνισε πως «είναι τιμή να σε βρίζει» ο Γεωργιάδης, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά, αν το είπε (σημ: τον χαρακτηρισμό «ψεύτης» για τον Μαρτίνη), τότε άρχισε να ξεχνάει καθώς υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες».
Σημειώνεται πως όταν ρωτήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης «αν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που νομοθέτησε για την πώληση του Ντυνάν», απάντησε με νόημα «Θεωρώ τον κ. Βορίδη έγκριτο νομικό και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα επινοούσε τέτοιο νομοθέτημα χωρίς να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό».
Πηγή: http://tvxs.gr