10 Ιουν 2017

Συνάντηση Αχτσιόγλου με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων

Η σημασία της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο επίκεντρο της συζήτησης 
«Η διεύρυνση και θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων αποτελεί καίριο ζήτημα, που αφορά άμεσα όχι μόνο τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ...
στη συνάντηση που είχε, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB), Ράινερ Χόφμαν.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας και τονίστηκε η σημασία της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και την ενίσχυση των εργατικών δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισαν, επίσης, την ανάγκη συνεργείων και κοινών δράσεων, ώστε η πρωτοβουλία για την ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα της ΕΕ να μην μείνει σε επίπεδο γενικών αρχών και διακηρύξεων, αλλά να εφαρμοστεί στην πράξη, βελτιώνοντας τη ζωή και την καθημερινότητα των εργαζομένων στην Ευρώπη.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr