6 Μαΐ 2017

Μητσοτάκης: Θα μειώσω φόρους και ΕΝΦΙΑ - Μαξίμου: «'Αντε, και σε πρωϊνάδικο!»

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως «αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία αποδεχόμενος τα πάντα και φέρνοντας ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης....

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον Σκάι και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά τόνισε πως εξαντλείται η υπομονή του λαού επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας έδωσε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη με το πακέτο μέτρων οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα πάρουν τη 13η σύνταξη αλλά θα χάσουν και άλλες ενώ και οι μισθωτοί θα δουν νέες μειώσεις καθώς ακόμα και αυτοί που δεν πλήρωναν φόρους θα πληρώνουν πλέον ένα μηνιάτικο.
Κάνοντας λόγο για ένα 4ο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα και μετά το 2018, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί πριν λίγους μήνες έλεγε δεν θα πάρει πρόσθετα μέτρα και τελικά παίρνει. «Πέτυχε πλεόνασμα υπερφορολογώντας την κοινωνία» είπε προκαλώντας τον να επιστρέψει μέρος του πλεονάσματος στην κοινωνία με φοροαπαλλαγές και όχι με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίσει κομματικό κράτος, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη» τα αντίμετρα καθώς, όπως είπε, δεν ξέρουμε πότε θα εφαρμοστούν. «Ψεύδεται όταν λέει ότι θα εφαρμοστούν αν πετύχουμε τους στόχους του πλεονάσματος. Θα εφαρμοστούν αν περάσουμε τους στόχους. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα μειώσω τους φόρους. Θα επιστρέψουμε χρήματα στην τσέπη των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως αυτό θα γίνει με το συμμάζεμα του κράτους. «Δεν θα δεχθώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, δεν θα δεχτώ σπατάλες στις ΔΕΚΟ και ένα δημόσιο χαλαρό στη λειτουργία του» τόνισε δεσμευόμενος πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις αλλά , όπως είπε θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις ενώ θα ισχύσει και η κινητικότητα.
«Υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους. Τα χρήματα από το συμμάζεμα θα πάνε σε φοροελαφρύνσεις» είπε θέτοντας ως προτεραιότητά του τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Όπως είπε «το μίγμα υπερφορολόγησης και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί τεράστια προβλήματα» και δεσμεύτηκε για φοροελαφρύνσεις ύψους 1,8 δις σε 2 χρόνια.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Για να έχουμε την ελευθερία που χρειαζόμαστε πρέπει να πετύχουμε μείωση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσο περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόση η οικονομία θα βουλιάζει. Εμείς είμαστε αξιόπιστοι στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. Θα φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα, πιστεύω πως μπορούμε να τους πείσουμε ότι το 3,5 % πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ανέφικτος στόχος», ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή. «Ο λόγος που λέμε όχι στα αντίμετρα είναι για να δείξουμε ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη απάτη. Για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα χρήματα θα πρέπει να στύψουμε τον κόσμο σαν λεμονόκουπα με 5,5% πρωτογενή πλεονάσματα» είπε.
Χαρακτηρίζοντας «αναξιόπιστο» τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως οι ευρωπαίοι θα συζητήσουν σοβαρά με μια κυβέρνηση που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. «Ο κ. Τσίπρας είχε μία ευκαιρία, την έχασε, είχε καλύτερη συμφωνία για τη χώρα και την πέταξε στον κάλαθο των αρχήστων» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πώς θα γίνει η Ελλάδα εκλυστικός επενδυτικός προορισμός. «Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα κράτος μεγάλο που θα δίνει επιδόματα και συσσίτια. Εγώ πιστεύω στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας. Μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120 χιλιάδες θέσεις εργασίας το χρόνο. Δεν οραματίζομαι μία χώρα όπου το όνειρο του νέου θα είναι να βρει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου για να έρθει μετά ο πολιτικός να του πει ψήφισε με να σε μονιμοποιήσω» είπε, προσθέτοντας πως όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο θα ασκούνται πιέσεις από έξω.
«Έχω σχέδιο να βάλω μπροστά την παραγωγική οικονομία. Και τότε σταδιακά θα αρχίσει να φτιάχνει η κατάσταση» τόνισε, προσθέτοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται στην Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο. «Μια αποφασισμένη κυβέρνηση να εφαρμόσει αλλαγές, να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια διοίκηση, καλά σχολεία, υγεία, να σταματήσουν τα απαράδεκτα επικοινωνιακά σόου ενός υπουργού που χειρουργεί και τα ανεβάζει στο διαδίκτυο. Αυτά είναι χυδαία πράγματα. Και φυσικά στα θέματα ασφάλειας δεν θα κάνω εκπτώσεις» τόνισε.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Σαββίδη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος θα έπρεπε να ντρέπονται για τη χαριστική τροπολογία στη Βουλή. «Χαρίζει πρόστιμα από λαθρεμπόριο σε επιχειρηματία που την επομένη με συνέντευξή του επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στηρίζει τον Πρωθυπουργό και λέει πως θα πάρει και ΜΜΕ για να στηρίξει τα συμφέροντα του. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής» είπε, ενώ διάβασε δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος και λέει πως «όταν ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να κρατήσει την εξουσία».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας αγοράζει μια επιχείρηση αναλαμβάνει και τις δεσμεύσεις της. «Μια διευκόλυνση 38 εκ έγινε με αντάλλαγμα τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη είσοδό του στα ΜΜΕ. Αυτά να τα ξεχάσουν οι επίδοξοι νέοι διαπλεκόμενοι. Εγώ δεν θα τα ανεχτώ αυτά. Η νέα διαπλοκή που οικοδομείται θα μας βρει απέναντι» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση του Μαξίμου
Σκληρή ήταν η απάντηση από το Μαξίμου. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνεται: «Η δεύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε τηλεπαράθυρο μέσα σε τρεις ημέρες επιβεβαιώνει την κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί, καταφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση εννοιών και τσακώνεται με την πραγματικότητα. Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης!
Άντε, και τη Δευτέρα σε πρωινάδικο!».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://tvxs.gr