9 Μαΐ 2017

Για τον Κυρ. Μητσοτάκη όσα φέρνει ο χρόνος δεν τα φέρνει η... επόμενη εβδομάδα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χρειάστηκε μία εβδομάδα για να καταλάβει τι πραγματικά ισχύει με την αναδιανομή του πλεονάσματος του 2016 και του 2017 και φυσικά άλλαξε γραμμή πλεύσης...
Πριν από μία εβδομάδα, ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, ...
στη συνέντευξη του στον Alpha και τον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Σρόιτερ, μιλώντας για το πλεόνασμα του 2016, ανέφερε:  «Ο κ. Τσίπρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «παρήγαγε με την υπερφορολόγηση, την οποία επέβαλε στην ελληνική κοινωνία ένα πράγματι μεγάλο πλεόνασμα. Ρωτώ, λοιπόν: Γιατί σήμερα, όχι το 2019, δεν μπορεί ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, η οποία το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά;»
Σήμερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος του, ο  κ. Μητσοτάκης παρουσίασε αισθητή πρόοδο. Κάποιος τον είχε ενημερώσει φαίνεται ότι με το πλεόνασμα του 2016... ο γεγονε γέγονε. Αναδιανεμήθηκε όσο αναδιανεμήθηκε (με την αντίθετη γνώμη της ΝΔ για το επίδομα στους συνταξιούχους...) και δεν αναδιανέμεται εντός του 2017. Κάνοντας άλμα ενός έτους, ανέφερε λοιπόν ότι «εφόσον, όπως λένε, όλα πάνε εξαιρετικά το 2017, ας ελαφρύνουν λίγο τους πολίτες από τώρα για τα αχρείαστα βάρη που τους έβαλαν. Τώρα, όχι το 2019. Αν είναι τόσο σίγουροι ότι θα υπερβούν κατά πολύ το 1,75% του φετινού πλεονάσματος, ας το κάνουν από τώρα. Ας επιστρέψουν το 0,5% του  Α.Ε.Π. στους πολίτες μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% και μειώνοντας τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.  Μέτρα που ανακουφίζουν έστω και λίγο κάθε ελληνική οικογένεια».
*Υπενθυμίζουμε το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στον Alpha  την περσμένη εβδομάδα:
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τι του 2017.
Τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν τα ψήφισε το Δεκέμβριο. Τώρα που δείχνει όψιμη σπουδή για το πλεόνασμα, μπορεί να επανορθώσει, ψηφίζοντας τα 3,6 δισ. ευρώ θετικών μέτρων για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
 

«Παραμένει ψεύτης και κουτοπόνηρος ο Κυρ. Μητσοτάκης» το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ΚΟ του κόμματος.
«Τα είχε όλα εκτός από ουσία η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Αντιπολίτευση μέσω Λατινικής Αμερικής, κορώνες περί διαπλοκής και πάνω απ’ όλα “μεταρρυθμιστικό” οίστρο, πάντα ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την πρόοδο του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά κατόρθωσε να μην επαναλάβει το σφάλμα να αιτηθεί την άμεση διανομή του πλεονάσματος του 2016. Είναι κι αυτό μια κάποια πρόοδος...
Σε ό,τι αφορά όμως τους ισχυρισμούς του σχετικά με τα αντίμετρα, ότι δήθεν είναι αναγκαία η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 5,5% για την ενεργοποίησή τους, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι απλώς αδιάβαστος: παραμένει ψεύτης και κουτοπόνηρος».
Πηγή: https://left.gr