11 Μαΐ 2017

Θριαμβολογία Μητσοτάκη σε βάρος των ομήρων-συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Πανηγυρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν το Ελεγκτικό Συνέδριο να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το ...
Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των υπουργών του», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν το Ελεγκτικό Συνέδριο να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες. «Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του κράτους. Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., με το να στήνονται «παράγκες» στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας».
Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να προστατεύσει «τη δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθεί την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας». «Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε», σημείωσε.

Σε οξύ ύφος η απάντηση από τον Δ. Τζανακόπουλο

Μιλώντας για την «προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης αποφάσεων της Δικαιοσύνης» και εστιάζοντας στην υπόθεση των συμβασιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, κατά τη διάρκεια του briefing, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη δήλωσή του λίγο νωρίτερα.
Έκανε, έτσι, λόγο για «απαράδεκτη θριαμβευτική και προκλητική δήλωση» εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια δήλωση, συμπλήρωσε ο Δ. Τζανακόπουλος, που «έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των εργαζομένων ομήρων, που ο ίδιος και το σύστημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί, δημιούργησαν».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο -«αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», συμπλήρωσε.
Ενώ κατηγόρησε ταυτόχρονα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προχώρησε σε μια «απαράδεκτη» ανακοίνωση, ακόμη ότι επιδεικνύει «χαιρεκακία» σε ένα θέμα που οι κυβερνήσεις του κόμματός του προκάλεσαν.
Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετέφερε τη δέσμευσή της ότι: «Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων». Επίσης, ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Όμως, συμπλήρωσε, «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».
Πηγή: https://left.gr