23 Απρ 2017

Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο των Γαλλικών εκλογών

Ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Μανουέλ Μακρόν και η επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα είναι οι δύο μονομάχοι στον δεύτερο γύρο για την προεδρία της Γαλλίας, όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις. Όμως τα ακριβή ποσοστά των ...
δύο υποψηφίων θα ανακοινωθούν επίσημα μετά τις 22:00 το βράδυ. 
Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμηση  των Ipsos/Sopra Steria για τη δημόσια γαλλική τηλεόραση, ο Μανουέλ Μακρόν λαμβάνει 23,7%, και η Μαρίν Λεπέν 21,7%. Μικρότερη διαφορά δείχνει η εκτίμηση του Harris Interactive, σύμφωνα με την οποία ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22%. Τέλος σύμφωνα με το Ifop εξασφαλίζει 23,8% και η Λεπέν το 21,6%.
Σημειώνεται ωστόσο πως υπάρχουν και κάποιες άλλες εκτιμήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Μαρίν Λεπέν. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την τελική διαφορά μεταξύ των δύο, Μακρόν και Λεπέν θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα κονταροχτυπηθούν στο δεύτερο γύρο.

Σχετικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ισοψηφούν με 19,5%. Συντριβή για το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο κατέρρευσε με τον υποψήφιό του Μπενουά Αμόν να συγκεντρώνει ποσοστό 6% με 7%. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις η επικεφαλής της ακροδεξιάς χάνει από τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο, ο οποίος αναμένεται να έχει την υποστήριξη των περισσότερων πολιτικών χώρων. Με την ανακοίνωση των exit polls, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν αλλά και ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν τον Μανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας πως η επικράτηση της Λεπέν θα ήταν καταστροφική για τη Γαλλία. 
Πηγή: http://tvxs.gr