25 Απρ 2017

Γαλλία - Εκλογές: "Αποχωρεί" η Λε Πεν από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου

Την προσωρινή αποχώρησή της από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, ανακοίνωσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, σημειώνοντας πως επιθυμεί να αφοσιωθεί στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών....

Όπως δήλωσε, «μπαίνει σε άδεια» από την ηγεσία του κόμματος της, ώστε να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές» και να επικεντρωθεί στην συσπείρωση των Γάλλων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων, πρέπει να τους φέρνει όλους μαζί», είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο France 2. «Δεν είμαι πλέον παρά μόνο υποψήφια την προεδρία», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μπορούμε να κερδίσουμε» και «θα κερδίσουμε».
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπουν επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν με 60% των ψήφων, έναντι 40% της υποψήφιας της ακροδεξιάς, η Λε Πεν τόνισε, «Δέκα μονάδες διαφορά, πιστέψτε με, είναι απολύτως εφικτό» να καλυφθούν.Η υποφήφια της ακροδεξιάς επιτέθηκε στον αντίπαλό της στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 7ης Μαίου, Μακρόν, που έσπευσε να πανηγυρίσει για να διαλύσει την «ομίχλη» που περιβάλλει το καταστροφικό του πρόγραμμα.
«Οι Γάλλοι θα ανακαλύψουν το περιεχόμενο του προγράμματός του μιας βίαιης κοινωνικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε.
«Τίποτε στο πρόγραμμα του Μακρόν και στην συμπεριφορά του δεν δίνουν την παραμικρή απόδειξη ότι αγαπάει την Γαλλία», πρόσθεσε η Λε Πεν.
«Είμαι η υποψήφια για την προστασία των Γάλλων», τόνισε , εκφράζοντας την ελπίδα για την «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτών ενάντια στον εκπρόσωπο της ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης».
Πρόσθεσε πως οι εκλογές συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος» στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ της «Γαλλίας και . . . κάτι άλλου, την εξαφάνιση και την διάλυση της Γαλλίας».

Ο αποφασιστικός δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου και θα θέσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου αντιμέτωπη με τον ανεξάρτητο κεντρώο, Εμανουέλ Μακρόν.
O κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε 24,01% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, συγκέντρωσε ποσοστό 21,3%.

Οι δύο υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 3η Μαΐου στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας.
“Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αντίπαλο όπως είχαμε δηλώσει καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας” επισήμανε στενός συνεργάτης του Μακρόν σχετικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση που έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα τέσσερις ημέρες πριν από τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.
Το περιβάλλον του νεαρού υποψηφίου είχε ήδη “ζητήσει να γίνει μια τηλεμαχία με τη Μαρίν Λε Πεν τον Φεβρουάριο, ένα αίτημα που είχε απορριφθεί” σύμφωνα με τον ίδιο.
“Τώρα, θα γίνει” συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Νωρίτερα σήμερα, ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λε Πεν, Νταβίντ Ρασλίν, επισήμανε ότι αυτή η τηλεοπτική αναμέτρηση “πρέπει να διεξαχθεί”, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία οι Γάλλοι ψηφοφόροι “να δουν απόλυτα ξεκάθαρα τις δύο επιλογές της κοινωνίας που προτείνει ο ένας και ο άλλος υποψήφιος”.
ΦΩΤΟ REUTERS
Πηγή: http://www.newsit.gr