8 Απρ 2017

Τζανακόπουλος: Έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία

Με τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για να ολοκληρώσουμε τη β' αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ...
τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και σημείωσε ότι «μπορούμε να μιλήσουμε για μια συμφωνία που παρά τα προβλήματα έχει μια ισορροπία».
Επεσήμανε ότι κανένας δεν ισχυρίζεται ότι τα αρνητικά μέτρα δεν θα έχουν επιπτώσεις σε κοινωνικές ομάδες, όμως τόνισε ότι όταν παρουσιαστεί το σύνολο του πακέτου της συμφωνίας και με τα αντίμετρα, η εικόνα θα αλλάξει. Εξέφρασε την εκτίμηση πως το γεγονός και μόνο ότι θα υπάρξουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης (αντίμετρα) που θα αφορούν στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, των νέων, προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, εξισορροπούν την εικόνα και δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια κεντρική εξαγγελία της, που είναι η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι όλοι και στο κόμμα και στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνειδητοποιούν ότι γίνεται μια επιλογή που ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την επιτροπεία. Πρόσθεσε ότι προφανώς και θα ακουστούν απόψεις και θα υπάρξουν προβληματισμοί, ωστόσο τόνισε πως έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι το σύνολο της ΚΟ και του χώρου θα είναι συμπαγής.
Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι τόσο στην α' όσο και στη β' αξιολόγηση έπαιζε τα ρέστα της για να υπονομεύσει την κυβερνητική προσπάθεια.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr