3 Απρ 2017

Σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης» ο ΔΟΛ - Τέλος ο Ψυχάρης

Σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία» τίθεται ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), με απόφαση του πρωτοδικείου, η οποία ορίζει ως ειδικό διαχειριστή της ανώνυμης εταιρίας την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων ...
επιχειρήσεων, Grant Thorton και την δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης.
Στο σκεπτικό της πολυσέλιδης απόφασης του δικαστηρίου (τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας) κρίνεται ότι είναι υποχρέωση του διαχειριστή η διατήρηση σε λειτουργία του ΔΟΛ, μετά την υπαγωγή του στο ειδικό καθεστώς.
Η δικαστής Νεκτάρια Ξελυσσακτή, η οποία εκδίκασε την αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αποτιμώντας όλα τα στοιχεία του φακέλου έκρινε ότι:
• Η διατήρηση σε λειτουργία της επιχείρησης του ΔΟΛ, μετά την υπαγωγή της στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, δεν αποτελεί διακριτική ευχέρεια, αλλά υποχρέωσή του ειδικού διαχειριστή.
• Η χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία αποτελεί έργο του διαχειριστή,μετά το διορισμό του, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία ανεύρεσης των αναγκαίων κεφαλαίων για τη διατήρηση της Επιχείρησης σε λειτουργία και για την κάλυψη των λοιπών εξόδων, συντρέχει περίπτωση ανάκλησης της απόφασης που διατάσσει την υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.
Εν ολίγοις, οι διαχειριστές είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν σε λειτουργία τα ΜΜΕ του ΔΟΛ μέχρι αυτά να πουληθούν μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό. 
Πηγή: http://tvxs.gr