5 Απρ 2017

Κανείς δεν έκλαψε για την Ρωσία

Περισσότερο από σαφής και ξεκάθαρη έγινε η ηχηρότατη υποτίμηση, εκ μέρους της Δύσης, της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Κανένα εμβληματικό κτίριο ή μνημείο των ευρωπαϊκών πόλεων δεν «βάφτηκε» στα ...
χρώματα της ρωσικής σημαίας, σε αντίθεση με άλλες, αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούσαν πόλεις της Δύσης και σε αντίθεση με την ρωσική αντίδραση σε τρομοκρατικές επιθέσεις στις δυτικές χώρες, ενώ, αναλόγως «χλιαρή» ήταν και η έκφραση συλλυπητηρίων και συμπάθειας προς τα θύματα, εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας. Παρά το γεγονός ότι και η Δύση υποφέρει από αυτού του είδους την τρομοκρατία, η οποία, κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι βρίσκεται στο κοινό στόχαστρο ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δυτικά ΜΜΕ «διάβηκαν τον Ρουβίκωνα», από δεοντολογικής και στοιχειωδώς ανθρώπινης πλευράς. Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από σχετική σταχυολόγηση του «Russia Today», ο παρουσιαστής του BBC, μεταδίδοντας την είδηση για την επίθεση, έσπευσε να προσθέσει ότι «τα φιλελεύθερα ΜΜΕ ανακοίνωσαν, πως, πιθανά, πρόκειται για ένα είδος απόπειρας να αποσπασθεί η προσοχή από την πρόοδο των ερευνών για τις υποθέσεις διαφθοράς».
Πηγή: http://tvxs.gr