9 Μαρ 2017

Θεσμοί: Σημαντική πρόοδος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Για «σημαντική πρόοδο» στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάνουν λόγο οι θεσμοί σε κοινή τους ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν αφότου έκλεισε ο πρώτος γύρος της διαπραγμάτευσης στην Αθήνα. 
Όπως επισημαίνουν, οι επόμενες ...
συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα εν όψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου, με στόχο τη γρήγορη ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.
Ειδικότερα, στην κοινή τους ανακοίνωση οι θεσμοί αναφέρουν:
«Τα κλιμάκια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας διεξήγαν πολιτικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε μέρος στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα.
Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί για μια ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και μια σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού».
Πηγή: http://tvxs.gr