13 Μαρ 2017

Ν. Βούτσης: Φορολογική εναρμόνιση βουλευτών - πολιτών άμεσα

Για πλήρη φορολογική εναρμόνιση των βουλευτών και των πολιτών άμεσα δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το «κούρεμα» της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών....

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε λόγο για «άμεση, εντός του προσεχούς διαστήματος, εναρμόνιση της φορολογίας του συνόλου των βουλευτικών εισοδημάτων με τα γενικότερα φορολογικά δεδομένα, ώστε να υπάρχει πλήρης ισονομία όλων των πολιτών».
 
Όπως είπε, «είχε μείνει σε εκκρεμότητα αυτή η εναρμόνιση, ενώ εναρμονίστηκε η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία για όσους βουλευτές δεν έχουν άλλα εισοδήματα οδηγούσε πράγματι σε μείωσή της».
«Μελετάμε με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και της Βουλής και του Δημοσίου ακριβώς τον τρόπο και τα ποσά προκειμένου να γίνει η πλήρης φορολογική εναρμόνιση», πρόσθεσε.
Με αφορμή την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί Γιάννου Παπαντωνίου, ο κ. Βρούτσης επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι καθυστερούν να φθάσουν στη Βουλή πολύ σοβαρές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί.
«Θα ήθελα να εκφράσω την απορία μας, τουλάχιστον, γιατί υπάρχει καθυστέρηση από την πλευρά λειτουργών της Δικαιοσύνης για να φτάσουν κάποιες πολύ σοβαρές υποθέσεις στη Βουλή», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Κατά το Σύνταγμα θα πρέπει αμελητί, όταν ένας δικαστικός λειτουργός οδηγηθεί σε πολιτικό πρόσωπο, να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «καθυστερήσεις πολλών ετών, που οδηγούν σε παραγραφή αδικημάτων πολιτικών προσώπων, δημιουργούν προβλήματα, προβλήματα και στις σχέσεις της κοινωνίας με τη Βουλή και το πολιτικό σύστημα». 
Πηγή: https://left.gr