4 Μαρ 2017

«Ο Μεϊμαράκης δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Ευτυχώς έχουμε τον Μητσοτάκη»

Για έναν δίκαιο και κοινωνικά βιώσιμο συμβιβασμό κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento και κυκλοφορεί την Κυριακή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει, ότι δεν θα υπάρχουν πρόσθετες ...
επιβαρύνσεις αλλά ένα πακέτο μέτρων, θετικών και αρνητικών, με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σημειώνοντας, μάλιστα, ότι: «Θα πετύχουμε κι ας μην αρέσει σε δανειστές και διαπλοκή».
Παράλληλα εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της στάσης του ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας αναφορές και στον Κώστα Καραμανλή και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με βάση προφανώς και την ένταση που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην Νέα Δημοκρατία.
Ο Α. Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά επέλεξε να βάλει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, αδιαφορώντας για το αν αυτό σήμαινε ταυτόχρονα και αποτυχία της χώρας. Τα έπαιξε όλα και έχασε ξανά. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και πέρυσι τον Μάη. Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί, ίσως παρασυρμένος από συμβούλους του που βλέπουν την ενασχόληση με την πολιτική ως επαγγελματικό πρότζεκτ που πρέπει να αποδώσει γρήγορα κέρδη, σε μια άγονη αντιπολιτευτική γραμμή. Αλλά η πολιτική δεν είναι πρότζεκτ, πολύ περισσότερο η χώρα δεν είναι Siemens, δεν είναι εταιρεία».
Αντιθέτως για τον Κώστα Καραμανλή επισημαίνει πως «παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε», αλλά και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τονίζει ότι «ο Μεϊμαράκης σίγουρα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα. Η στάση που κράτησε στις εκλογές μάς δυσκόλεψε πολύ γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».
Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετείται και σε ό,τι αφορά την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, όπως και στο εάν υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών και βουλευτών από όλο το φάσμα, τις τελευταίες μέρες.
Λέει χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη παρά τις αναντίρρητες ιδεολογικές διαφορές μας. Και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα».
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει: «Έχω πει πολλές φορές ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ είναι η απαλλαγή αυτού του ιστορικού χώρου από το πολιτικό προσωπικό που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που χρησιμοποίησε την εξουσία του με όρους ατομικής ιδιοτέλειας».
Πηγή: http://tvxs.gr