6 Μαρ 2017

«Με ονόματα και διευθύνσεις» απάντησε ο Π. Πολάκης στον Γεωργιάδη για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μερικά από τα ρουσφέτια του αντιπροέδρου της ΝΔ, κατά τη θητεία του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποκάλυψε ο Π. Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση του Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή. Ο Αδ. Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο για να παραθέσει το ...
ερώτημά του, ανέφερε προς τον κ. Πολάκη ότι ο αναπληρωτής υπουργός τον κατηγορεί για δύο πράγματα, τονίζοντας πως είναι εντεταλμένος σε αυτό το ρόλο από τον πρωθυπουργό. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Πολάκη να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για τις προσλήψεις που φέρεται να έγιναν όσο ο ίδιος ήταν υπουργός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το δεύτερο να παραθέσει επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά τη δική του θητεία, κάτι που σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε έγινε στη δική του θητεία.
Σφοδρή ήταν η επίθεση του Παύλου Πολάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό να παραθέτει ονόματα που είχαν διοριστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη σύμβασή τους να λήγει την ημέρα που -όπως είπε ο ίδιος- η υπουργική θητεία του κ. Γεωργιάδη έληξε. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επώνυμα σε τρεις υπαλλήλους που φέρονται να διορίστηκαν από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γεωργιάδη, έγινε πρόσληψη της Ιωάννας Δεμέντη (ήταν προηγουμένως άμισθη συνεργάτιδα του γραφείου Τύπου του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ), του Βασίλη Μπεσκένη, του Ιωάννη Θεοδωράτου και της συζύγου του, κας. Ιωαννίδου. Ο Β. Μπεσκένης, επίσης, ήταν συνεργάτης στο γραφείο Τύπου του Αδ. Γεωργιάδη και υπέγραψε στις 30/6/2014 σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως συνεργάτης στο «τμήμα παρεμβάσεων στην κοινότητα».
«Υπάρχει επίσης και μια κυρία Παρασκευή Κατράβα. Αδερφή μιας κυρίας με την οποία έχετε μια εταιρεία, την "Ελληνική Αγωγή" που τη δηλώνετε στο Πόθεν Έσχες. Αυτή η εταιρεία έχει το 49% μιας άλλης εταιρείας (διοργανώτρια εκδρομών και εκδηλώσεων) που είχατε συστήσει με τον κ. Κισσανδράκη και την οποία τα τελευταία δεν τη δηλώνετε στο πόθεν έσχες σας τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι μέτοχος στην εταιρεία "Blue Sky" Το 2014, λοιπόν, πήρε από τη διαφημιστική πίτα του ΚΕΕΛΠΝΟ γύρω στα 100 χιλιάδες ευρώ. Το θεωρείτε ηθικό; Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τέλος, αποκάλυψε, επίσης, πως οι εν λόγω συμβάσεις καταστράφηκαν, όπως τον ενημέρωσε σχετικά το τμήμα διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Προκύπτουν έμμισθη θέση των όσων διορίσατε. Κάψατε όμως τις συμβάσεις. Δεν υπάρχουν οι συμβάσεις. Αυτό λέει το χαρτί που έλαβα. Δεν υπάρχει φυσικό αρχείο. Πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Όσον αφορά αυτά τα ονόματα το τμήμα Διοικ. Συντονισμού σας ενημερώνουμε ότι τα ονόματα δεν είχαν σχέση με ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ» είπε ο υπουργός, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο, ενώ παρακάτω παρέθεσε άλλο έγγραφο από την Οικονομική Υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο σύμφωνα με όσα ανέγνωσε ο κ. Πολάκης αποδεικνύει έμμισθη σχέση αυτών των υπαλλήλων.
Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες από τον κ. Γεωργιάδη, αφού σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό υπάρχει η εταιρία Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ -η οποία δηλώνεται στο πόθεν έσχες του, όμως δεν δηλώνεται ότι η εταιρία αυτή που ο κ. Γεωργιάδης κατέχει κατά 70% είναι μέτοχος σε μία άλλη εταιρία και συγκεκριμένα ΑΕ. Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, έχει αντικείμενο τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.
Πηγή: https://left.gr