3 Μαρ 2017

Πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά - «Καθείς εφ’ ω ετάχθη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

O κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς βρίσκει την ευκαιρία να επιδοθεί σε μια γνήσια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά και να ταυτιστεί -μεσούσης της ...
διαπραγμάτευσης- με τις θέσεις του ΔΝΤ για το συνδικαλιστικό νόμο - «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.
Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο επιδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη», σημειώνει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι η επίθεση αυτή λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας

Κ. Μητσοτάκης: «Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών»

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΕ, ο Κυρ. Μητσοτάκης,  μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ, στέλνει μήνυμα στους ακραίους κύκλους των δανειστών που θέλουν πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων 
«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του επεσήμανε, σε πλήρη ταύτιση με τη ρητορική του ΔΝΤ, την «ανάγκη αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου»: «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών» έγραψε χαρακτηριστικά.


H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ.:

«Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη». 

Ν. Βούτσης: Ταυτίζεται με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ

Τη στάση της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη για τη διαπραγμάτευση επέκρινε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989, λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίζεται με ακραίες θέσεις του ΔΝΤ- ιδίως στα εργασιακά- και με τις θέσεις που λαμβάνει στέλνει, μεσούσης της διαπραγμάτευσης, μηνύματα στους δανειστές.
   Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ υποστήριξε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση για εσωκομματικές διενέξεις στη ΝΔ- ότι επειδή κατέρρευσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα που είχαν επενδύσει σε αυτό το σενάριο.
   O κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς για να φέρει στην επιφάνεια τη γενική αντίθεσή του και τη δυσανεξία του προς τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ που ζητά να μην γίνονται απεργίες χωρίς το 50% συν 1 των εργαζομένων. Είπε πως τέτοιες απόψεις έχουν ζητηθεί από ακραίους συντηρητικούς κύκλους και έχουν απορριφθεί από την κοινωνία. Υπογράμμισε, πάντως, πως όλοι κρίνονται για την ατζέντα των κινητοποιήσεων.
Πηγή: https://left.gr