12 Μαρ 2017

Εισαγγελική έρευνα για τα κουπόνια κι έναν περίεργο λογαριασμό του Θέμου

Εισαγγελική έρευνα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τα κουπόνια του «Πρώτου Θέματος» που αφορούσαν σε αγορές από τα πρώην σουπερμάρκετ ...
«Μαρινόπουλος» και τον περίεργο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη στο Λονδίνο. Οι εισαγγελείς θα εξετάσουν το ενδεχόμενο συσχετισμού της προσφοράς της εφημερίδας καθώς και τον λογαριασμό του εκδότη της για το ενδεχόμενο συσχετισμού με φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.
Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και η οποία κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Στην αναφορά του ο εκδότης της εφημερίδας Documento, αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας Μαρινόπουλος, ο οποίος φαίνεται να δωροθετεί με κουπόνια το «Πρώτο Θέμα» είχε ζημιές 34 εκατ. ευρώ από αυτή την ιστορία, με τον βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο να έχει αφήσει αιχμές για διακίνηση μαύρου χρήματος. Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι στους ισολογισμούς της Carrefour Μαρινόπουλος υπάρχει χρέος 1,6 εκατ. ευρώ της εφημερίδας προς την εταιρεία, ενώ χρέος θα έπρεπε εύλογα να έχει ο διαφημιζόμενος προς το «Πρώτο Θέμα».
Επίσης ο Κώστας Βαξαβάνης αναφέρεται και στην υπόθεση ενός κρυφού λογαριασμού του Θέμου Αναστασιάδη που ανοίχτηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο , μέσα από τον οποίο κινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ προς κυπριακές offshore και ο λογαρισμός φέρεται να μην έχει εντοπιστεί στα πορίσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ σε βάρος του εκδότη του «Πρώτου Θέματος».