17 Μαρ 2017

Από την Ελλάδα και ο φάκελος βόμβα στο ΔΝΤ - Αυτήν τη φορά τον «έστειλε» ο Κικίλιας

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Ν. Τόσκας δήλωσε ότι το πακέτο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα και είχε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια.
Θυμίζουμε ότι το ...
παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που στάλθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε αναγραφόμενο αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Νωρίτερα, την συνδρομή της Ελλάδας στην διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι ζήτησε η Γαλλία.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι γαλλικές αρχές έστειλαν στην Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες από τον χώρο της έκρηξης όπου εξερράγη ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος στα από την οποία τραυματίστηκε μία διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ.
Οι φωτογραφίες στάλθηκαν μετά από αίτημα μέσω του αστυνομικού συνδέσμου στην Αθήνα και δείχνουν σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης, αλλά ο φάκελος έχει διαλυθεί και δεν φαίνεται από που έχει σταλεί.
Η έκρηξη ακολούθησε τον εντοπισμό του πακέτου με εκρηκτικά την Τετάρτη, στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, την ευθύνη για την αποστολή του οποίου ανέλαβε η οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».
Οι ανακοινώσεις Τόσκα επιβεβαιώνουν αυτό που εξαρχής υποψιάζονταν οι γαλλικές και οι ελληνικές αρχές, ότι οι παγιδευμένοι φάκελοι για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ στο Παρίσι, σχετίζονται.
Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος προς το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, ερευνούν αν έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.
Σε ό, τι αφορά τον παγιδευμένο φάκελο προς τον κ. Σόιμπλε, όπως ενημέρωσαν οι γερμανικές αρχές την ΕΛΑΣ, περιείχε 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και είχε κάποιον μηχανισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.
Το είδος όμως και η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, γι’ αυτό πιστεύεται ότι ο στόχος των δραστών ήταν περισσότερο συμβολικός.
Επιπλέον, οι αρχές εξετάζουν πώς πέρασε ο φάκελος τους ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, τα δέματα ελέγχονται και στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι και στο αεροδρόμιο.
Στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα ειδικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και αποκτήθηκαν μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες.
Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να κρατούν στην μνήμη όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο φάκελος για τον κ. Σόιμπλε.
Παράλληλα, ερευνάται από ποιο εξωτερικό γραμματοκιβώτιο στην Αθήνα έχει σταλεί ο φάκελος, ώστε να αναζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας.
Πηγή: http://tvxs.gr