17 Φεβ 2017

Πέταξε το γάντι στη ΝΔ για πρόταση μομφής ο Α. Τσίπρας

Να καταθέσει πρόταση μομφής προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή έντονη συζήτηση στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός εκλήθη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση ...
του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, ωστόσο, η ατζέντα της συζήτησης διευρύνθηκε για να καταλήξει σε σφοδρή αντιπαράθεση για την αξιολόγηση.
«Ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και πάτε στο Βερολίνο και δημιουργήτε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης. Μόλις περάσουμε και αυτόν τον τελευταίο σκόπελο, αυτόν της αξιολόγησης, δεν θα έχετε κανένα επιχείρημα», υποστήριξε ο Α. Τσίπρας για να κορυφώσει στην πρόκληση μομφής: «Εάν έχετε την εντιμότητα, καταθέστε πρόταση μομφής τώρα» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και πρόσθεσε: «Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
Αμέσως τον λόγο ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, του απάντησε πως αυτό δεν γίνεται, καθώς αντίκειται στον Κανονισμό της Βουλής.
Πηγή: http://tvxs.gr