1 Φεβ 2017

Μπλόκα αγροτών: Οι δρόμοι που είναι κλειστοί και το "πρόγραμμα" των κινητοποιήσεων

Πυκνώνουν τα "μπλόκα" σε ολόκληρη της χώρα, με τους αγρότες να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω... Δείτε αναλυτικά ποια σημεία είναι κλειστά και τι σχεδιάζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Λαμία: Συναντήθηκαν οι αγρότες με τον Κώστα Μπακογιάννη - Άνοιξε η ...
εθνική οδός Οι αγρότες άφησαν για λίγο το μπλόκο της Ανθήλης και πήγαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λαμίας για να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας και στη συνέχεια να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport 
ΦΩΤΟ από το LamiaReport
Εκείνος, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει μία κοινή απόφαση από το σύνολο του και δήλωσε:
"Σε μία περίοδο που δοκιμάζονται όλοι, έτσι δοκιμάζονται και οι αγρότες. Δίνουν έναν υπαρξιακό αγώνα, έναν αγώνα έναντι του υπέρογκου κόστους παραγωγής και της υπερφορολόγησης τους. Έναν αγώνα για την επαγγελματική τους επιβίωση. Η Στερεά Ελλάδα είναι μία αγροτική περιφέρεια, η οικονομία της βασίζεται και στην πρωτογενή παραγωγή και θα πρέπει να την στηρίξουμε. Είμαστε στο πλευρό τους".

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα της εθνικής οδού έξω από τη Λαμία, στο ύψος της Ανθήλης. Ο αποκλεισμός κράτησε περίπου δυο ώρες, ωστόσο σύμφωνα με το LamiaReport, οι οδηγοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα αφού η κυκλοφορία γινόταν από παρακαμπτηρίους χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.
Την ίδια ώρα οι αγρότες του Παμφθιωτικου Συλλόγου έστησαν άλλο μπλόκο στον κόμβο του Μπράλου, το ποίο αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής πάντως η συμμετοχή των αγροτών της Φθιώτιδας στα μπλόκα δεν είναι αυτή που προσδοκούσαν οι επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων στην περιοχή...
Μαγνησία: Αγρότες του Αερινού έκλεισαν πεζοί την ΠΑΘΕ
Σύμφωνα με το e-Volos, οι αγρότες, που εδώ και μέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού, αποφάσισαν να ανέβουν πεζοί στην ΠΑΘΕ και να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της για μία ώρα και πιο συγκεκριμένα από τις 16:00 έως τις 17:00 σήμερα το απόγευμα. Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του e-Volos, οι αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους θα ληφθούν το βράδυ σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο σημείο που έχουν συγκεντρωμένα τα τρακτέρ τους.

Πανηπειρωτικό αγροτικό συλλαλητήριο: Κατέλαβαν την Εφορία

Σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας προχώρησαν το μεσημέρι, κτηνοτρόφοι και αγρότες από όλη την Ήπειρο, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. "Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να διαδηλώσουμε, μαζί με όλους τους συναδέλφους από την Ήπειρο, τον αγώνα μας για επιβίωση. Ο αγροτικός κόσμος, δεν θα αντέξει", δήλωσε ο Μπάμπης Μπεσλής, μέλος του συντονιστικού από το μπλόκο Κομποτίου 'Αρτας.
Η πρόεδρος των Κτηνοτρόφων από την Θεσπρωτία Μυρτώ Λύκα, τόνισε πως, οι αγρότες της Ηπείρου είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα. Στο συλλαλητήριο των αγροτών συμμετέχουν μέλη φορέων και συνδικαλιστικών σωματείων. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και απευθύνουν κάλεσμα "στο λαό που πλήττεται από πολιτικές λιτότητας", όπως ανέφερε ο Μπάμπης Μπεσλής.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι, δηλώνουν κατηγορηματικά: "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι εσχάτων. Αυτοί οι νόμοι δεν θα περάσουν. Δεν θα περάσουν ούτε και στην πράξη, γιατί κανένας δεν έχει να πληρώσει". Σήμερα, το συντονιστικό των αγροτών στην Ήπειρο, αναμένεται να αποφασίσει εάν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, παραταχθούν τρακτέρ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Να σημειωθεί πως, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στους κόμβους Κομποτίου και Αγίου Δημητρίου στη Ιόνια Οδό από αγρότες της 'Αρτας, καθώς και στον Λούρο της Πρέβεζας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, LamiaReport, e-volos,
Πηγή: http://www.newsit.gr