25 Φεβ 2017

"Ειρήνη δια της ισχύος" το δόγμα του Τραμπ - Υπόσχεται ισχυρότερο στρατό

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι θα δημιουργήσει έναν στρατό "μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από ποτέ" εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα "να μην τον χρησιμοποιήσει ποτέ".....

"Θα ζητήσουμε (...) έναν τεράστιο προϋπολογισμό για τον πολυαγαπημένο μας στρατό. Και θα βελτιώσουμε σημαντικά τον στρατό μας. Όλο τον στρατό μας. Στην επίθεση και στην άμυνα. Όλο. Μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από ποτέ" είπε μιλώντας στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC).
"Και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ. Αλλά κανείς δεν θα πρέπει μας προκαλεί, φίλοι μου. Κανείς", πρόσθεσε ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ρυθμικά "ΗΠΑ, ΗΠΑ".
"Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ισχύος του στρατού στην ιστορία της Αμερικής. Κανείς δε θα τολμήσει να το αμφισβητήσει (...) γιατί έχουμε αποδυναμωθεί πάρα, πάρα πολύ από τις αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές", εξήγησε.
"Πιστεύουμε στην ειρήνη δια της ισχύος. Και αυτό θα αποκτήσουμε. Αυτό περιλαμβάνεται στην υπόσχεσή μου να αποκαταστήσω την ασφάλεια για τους Αμερικανούς", συνέχισε.
Στις 27 Ιανουαρίου ο Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα για την "ανοικοδόμηση" των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Στο κείμενο αυτό ζητούσε από το υπουργείο Άμυνας να ετοιμάσει μέσα σε διάστημα 30 ημερών μια έκθεση για την κατάσταση των αμερικανικών δυνάμεων κυρίως όσον αφορά την εκπαίδευση, τα πολεμοφόδια και τις υποδομές. Είχε επίσης ζητήσει μια διόρθωση στον προϋπολογισμό του 2017 ώρες να βελτιωθεί από φέτος η επιχειρησιακή κατάσταση του στρατού.
Μολονότι οι ΗΠΑ διαθέτουν το 3,3% του ΑΕΠ τους για τις ένοπλες δυνάμεις, οι στρατιωτικοί πολύ συχνά διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν επαρκή εξοπλισμό για να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που τους εμπιστεύονται. Σύμφωνα με το σουηδικό ινστιτούτο Sipri, οι αμερικανικές αμυντικές δαπάνες είναι τριπλάσιες από εκείνες της Κίνας και οκταπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες της Ρωσίας.
Πηγή: http://www.enikos.gr