3 Φεβ 2017

Τσίπρας - Μέρκελ συμφώνησαν να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο

Να παρθούν πρωτοβουλίες, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση εντός Φεβρουαρίου συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα. Στη συνάντηση των δύο...
ηγετών σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καγκελάριος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα συμφωνήθηκε ότι πρέπει ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.
Πηγή: http://tvxs.gr