10 Φεβ 2017

Σόιμπλε: Ο Σουλτς είναι ο Γερμανός Τραμπ

Επίθεση στον Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως είπε, η χρήση του συνθήματος «Make Europe Great Again» («Ας κάνουμε την Ευρώπη ξανά μεγάλη») από υποστηρικτές του θα εξομοιώσει τον σοσιαλδημοκράτη ...
υποψήφιο καγκελάριο με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας στο Spiegel ο Σόιμπλε σημείωσε ότι «εάν ο Σουλτς επιτρέψει στους υποστηρικτές του τη χρήση ανάλογων συνθημάτων, τότε θα μοιάζει λέξη προς λέξη με τον Τραμπ».
Σε μια εποχή, συνέχισε ο Σόιμπλε, «που ο λαϊκισμός κατακτά λαούς ανά τον πλανήτη, οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλούν με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Σουλτς. Εάν θέλει να πολεμήσει τον λαϊκισμό, όπως ισχυρίζεται, πρέπει να λάβει υπ' όψη του αυτά τα ζητήματα».
Το επίμαχο σύνθημα, καθώς και το #MEGA χρησιμοποιήθηκαν από μικρή ομάδα υποστηρικτών του Σουλτς στο Διαδίκτυο.
Σε απάντηση στα βέλη του Σόιμπλε, ο Ραλφ Στέγκνερ, ανώτερο στέλεχος του SPD, του οποίου υποψήφιος για την καγκελαρία είναι ο Σουλτς, συμβούλευσε τον υπουργό Οικονομικών «να λέει λιγότερα πράγματα που να αναδεικνύουν πόσο λίγα πράγματα γνωρίζει για την καθημερινότητα των συμπολιτών του».
Στη συνέντευξή του, ο Σόιμπλε σχολίασε και το ζήτημα της «αντισυστημικότητας» της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία.
«Ο άνθρωπος ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για δεκαετίες, τελευταία και πρόεδρός του. Εάν αυτό δεν σε κάνει μέρος του συστήματος, τότε τι σε κάνει;», κατέληξε ο Σόιμπλε.
Σημειώνεται ότι, ο Σουλτς «καλπάζει» στις δημοσκοπήσεις και έχει ανεβάσει τους Σοσιαλδημοκράτες κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013. 
Πηγή: http://tvxs.gr