15 Φεβ 2017

Προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες της Β. Ελλάδας

Με τη φράση "διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για μειωμένη συμμετοχή στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα", ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, ...
μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "καταγράφηκε μεγάλη μερίδα της Βόρειας Ελλάδας που έδωσε ηχηρό παρών ".
Ο κ. Μόσχος τόνισε πως "θα περιμένουμε αύριο τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν συνάδελφοί μας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε γενικές συνελεύσεις μας στη συνέχεια θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας σε επίπεδο κινητοποιήσεων".
Ο ίδιος δε, ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στην αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και τους απηύθυνε κάλεσμα ώστε "όλοι μαζί στη συνέχεια, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία αγροτική τάξη".
Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, συμμετείχαν παραγωγοί από όλη τη χώρα μεν και από τη Βόρεια Ελλάδα πιο συγκεκριμένα: το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθία, Κατερίνη, Νάουσα, Καστοριά, Κοζάνη, Αμύνταιο, Μάλγαρα, Κύμινα, Έβρο, Φάρσαλα και Βόλο.
"Παραμένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζικών καταστημάτων, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος, προσθέτοντας ότι "το τι μέλλει γενέσθαι ακριβώς, θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση στο μπλόκο αύριο". Τονίζεται ότι το μπλόκο στην αερογέφυρα Κατερίνης στήθηκε στις 28/1 από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, "συνολικά 68 λεωφορεία έφτασαν στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr