7 Φεβ 2017

Κομισιόν: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για οικονομικά θέματα, Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει ...
υπόψη της το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης του ΔΝΤ για το άρθρο 4. Η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους για να γίνει αυτό πραγματικότητα», ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. 
Ερωτηθείσα κατά πόσο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αναγκαία επανέλαβε πως ο κανονισμός του ESM προβλέπει τη συνεργασία με το Ταμείο «όπου είναι δυνατό», ωστόσο, το ΔΝΤ τον περασμένο Δεκέμβριο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιό του τη συμφωνία ενός τρίτου προγράμματος με την Ελλάδα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες εντός του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, η ίδια σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να πιστεύει πως οι συμφωνίες που εφαρμόζει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος είναι «αξιόπιστες και φιλόδοξες».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr