11 Φεβ 2017

Μπλόκα αγροτών 2017: «Ρήγμα» στις κινητοποιήσεις - Ποιοι δεν θα πάνε στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Τη στιγμή που η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου βρίσκεται επί ποδός εν όψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (14/02/2017), οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας διαχώρισαν τη θέση τους και αποφάσισαν το Σάββατο (11/02/2017) να μη συμμετάσχουν ...
σε αυτό.
Είχε προηγηθεί συνάντηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που έγινε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Β’ Χαλάστρας. «Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν συμμετέχουμε σε κομματική συγκέντρωση», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β’ Χαλάστρας Αχιλλέας Καμπούρης.
Και πρόσθεσε: «Παρά τα πυρά που δεχτήκαμε, όσοι συντασσόμαστε με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας κινούμαστε με γνώμονα την βιωσιμότητα και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, πέραν των πολιτικών πεποιθήσεων που καθένας από εμάς έχει».
Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Νομού Σερρών, Στέργιου Λίτου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο του Προμαχώνα, που μέχρι πρότινος συντασσόταν στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας. «Δεν συμμετέχουμε σε κομματική φιέστα κανενός. Τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα είναι πέραν των κομμάτων και των συμφερόντων που καθένας θέλει να εξυπηρετήσει».

Έτοιμοι να συναντηθούν με τον Γιάννη Δραγασάκη

dragasakis
Θετικοί ως προς τη συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εμφανίζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται μαζί τους, όπως προέκυψε απο τη συνάντηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο (11/02/2017).
«Αντιλαμβανόμενοι το βεβαρημένο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, αποδεχόμαστε την πρόταση που μας έγινε να συμμετέχει στη συνάντηση που ζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρός της», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, αγρότης Χαλκηδόνας.
«Η συνάντηση κλείδωσε -μετά τις 20.00- για να γίνει την προσεχή Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 15.00 το μεσημέρι στην Αθήνα και με τη συμμετοχή των στελεχών της κυβέρνησης που η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αχιλλέας Καμπούρης.
Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα μπλόκα των αγροτών, αλλά και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί