31 Ιαν 2017

Η Ελληνίδα της NASA εκθειάζει τον Ν. Παππά για τη διαστημική υπηρεσία

«Πολύ θετικό βήμα», χαρακτήρισε η ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA Ελένη Αντωνιάδου, την πρωτοβουλία ίδρυσης της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης....

Με αφορμή μάλιστα ορισμένα αρνητικά σχόλια σε κοινωνικά δίκτυα, η κα Αντωνιάδου τόνισε ότι «Είναι άλλο πράγμα η Διαστημική Υπηρεσία, άλλο η Διαστημική Βάση, άλλο η Αστροναυτική Βάση και άλλο η Βάση Εκτόξευσης Πυραύλων». Προέτρεψε μάλιστα όσους αναρτούν τέτοια σχόλια να "#ΚράζουμεΛιγότερο" και να "#ΔιαβάζουμεΠερισσότερο".


Η Ελένη Αντωνιάδου βραβεύτηκε ως επιστήμονας της χρονιάς στα FDM Everywoman In Technology Awards. Στα 21 της κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή τραχεία, στα 22 της ίδρυσε την εταιρεία «Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες» και πλέον περνάει έξι μήνες τον χρόνο στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και έξι μήνες στην Ακαδημία της NASA.

Είναι απόφοιτος του τμήματος βιοϊατρικής του πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας και πρωτοπόρος στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής.

Ταξιδεύει τουλάχιστον έναν μήνα τον χρόνο σε περιοχές που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, όπως π.χ. η Ουγκάντα ή το Περού όπου παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.

Είναι μέλος της Ακαδημίας της Αμερικανικής Εταιρείας Διαστήματος, της NASA. Συγκεκριμένα εργάζεται στον Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη και πειραματίζεται με τη δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας (κάτι που επιταχύνει δραστικά την διαδικασία σύστασης ιστών).
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ | usay.gr
Πηγή: https://left.gr