23 Ιαν 2017

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού για ESM: Στον κ. Μητσοτάκη έμειναν τα διαπιστευτήρια υποταγής

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης για την απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εγκρίνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ...
ελληνικού χρέους. Με αφορμή τη γνωστοποίηση της απόφασης, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε".
Αναλυτικά αναφέρει: "Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε αντίθεση με τις προσδοκίες αλλά και την ακατάσχετη καταστροφολογία τους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα μειώσουν το δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060.
1) Ανταλλαγή ομολόγων
2) Swaps Επιτοκίων
3) Προσαρμογή χρηματοδότησης
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.
Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας.
Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο άβολες διαπιστώσεις. Και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά.
Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε".
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Πηγή: http://www.newsit.gr