29 Ιαν 2017

Ο Σόιμπλε ανάβει φωτιές στη Μέρκελ: Κάναμε λάθος στο προσφυγικό

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ισχυρίστηκε πως η γερμανική κυβέρνηση έκανε λάθος στην πολιτική της στο προσφυγικό, ανάβοντας φωτιές στην Άνγκελα Μέρκελ εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Το προσφυγικό βρίσκεται στο επίκεντρο της ...
προεκλογικής ατζέντας και αποτελεί ένα από βασικά σημεία κριτικής στην Άνγκελα Μέρκελ από τους πολιτικούς της αντιπάλους, κυρίως εκ των δεξιών της, καθώς η καγκελάριος υποστήριξε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων από το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης.
Όπως υπογραμμίζει η Deutsche Welle, η δημόσια παραδοχή του Σόιμπλε αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας με τρεις πολίτες σε μια συνάντηση που οργάνωσε η Die Welt, δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση έκανε λάθος στην ανοιχτή προσφυγική πολιτική που ακολούθησε και υποστήριξε πως επιχείρησε εκ των υστέρων να διορθώσει πολλά από τα λάθη που ξέφυγαν το 2015. «Αλλά εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και ακόμη και εμείς κάνουμε λάθη», ανέφερε και πρόσθεσε: «τουλάχιστον μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας».
Ο Σόιμπλε παρέπεμψε στα σχετικά υψηλά στάνταρτ κοινωνικών παροχών που έχει η Γερμανία και που την κάνει αγαπητή στους πρόσφυγες λέγοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να εναρμονιστούν με αυτά των άλλων χωρών της ΕΕ για να διευκολύνθεί η δίκαιη ανακατανομή σε άλλες χώρες της ΕΕ, «θέμα ταμπού στη Γερμανία μέχρι τώρα».
Πηγή: http://tvxs.gr