18 Ιαν 2017

Γ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Πολιτική επιλογή και πράξη η ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κορίνθια και Πανελλαδικά

Οι υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποτελούσαν και αποτελούν μια αξιόπιστη και προσιτή επιλογή για τους πολίτες μέσα από ένα ευρύ και οργανωμένο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτουν. Με γνώμονα την αναβάθμισή τους και την καλύτερη στελέχωση των καταστημάτων στο Νομό μας ...
προχωρήσαμε σαν βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ σε συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των οποίων και σε συνάντηση με την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, κα. Φρόσω Σταυράκη, με θετικά αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη μας και τις κατά τόπους προτάσεις. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2016 έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις σε διάφορα καταστήματα της Κορινθίας. Ενδεικτικά αναφέρω τις θέσεις με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) μέσω ΑΣΕΠ σε Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Αγίους Θεοδώρους, Κόρινθο και Λουτράκι. Επίσης, πληρώθηκαν θέσεις σε καταστήματα με το Πρόγραμμα εναλλακτικής στρατιωτικής θητείας (15 μήνες), όπως π.χ. στο Ξυλόκαστρο. Παράλληλα, λειτούργησαν επιπλέον υπηρεσίες ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ, όπως π.χ. στο Λουτράκι.
Τα παραπάνω καταδεικνύουν τη στοχευμένη και σοβαρή δουλειά που γίνεται από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Σ’ αυτή την κατεύθυνση δρομολούνται περαιτέρω κινήσεις για την επίλυση προβλημάτων και τον εξορθολογισμό των ΕΛΤΑ στην Κορινθία.
Τέλος, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η προκήρυξη 510 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε καταστήματα των ΕΛΤΑ πανελλαδικά. Μία προκήρυξη που καλύπτει πάγιες ανάγκες και βάζει οριστικό τέλος σε πολιτικές και πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, ένα καθεστώς που σήμαινε εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους και πολλαπλασιασμό του κόστος για τα ΕΛΤΑ και τις δημόσιες υπηρεσίες εν γένει.
Άρθρο Γιώργου Ψυχογιού,
Βουλευτή Κορινθίας -ΣΥΡΙΖΑ

Κόρινθος, 17.01.2017
Πηγή: http://loutrakitv.gr